RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du er ikke den første, Ronaldo

Foto: Getty Images/All Over Press
Sist oppdatert:
Sjekk disse frekke hælscoringene.

Cristiano Ronaldo sørget muligens for helgens mest spektakulære mål da han hælsparket inn kampens eneste scoring i Real Madrids oppgjør med Rayo Vallecano.

Mourinhos menn opprettholder dermed sin ti poengs ledelse på Barcelona og ser ut til å cruise inn mot klubbens første seriemesterskap siden 2008.

Etter tapet for nettopp Barcelona før jul, har Real Madrid nå vunnet ni strake ligakamper.

Cristiano Ronaldo er imidlertid langt fra alene om å score et spektakulært mål med hælen. Vi har samlet noen av de beste.

Thierry Henry

Det er mange forskjellige måter man kan score med hælen, men Thierry Henrys scoring mot Charlton i 2004 er kanskje det som ligner mest på Ronaldos kunststykke.

Den franske superspissen ble toppscorer for andre året på rad i Premier League med sine 25 mål, og målet mot Charlton stikker seg ut som et av de fineste.

Med ryggen mot mål og Jonathan Fortune i ryggen, klarte Henry likevel å få avgårde en lur avslutning med hælen, som snek seg forbi Dean Kiley i Charlton-buret.

Erlan Mealla

For under en måned siden sikret også Erlan Mealla seg en plass på denne listen da han leverte et spektakulært skorpionspark mot laget med det lite ydmyke navnet The Strongest.

Da ballen ble slått inn fra høyre og havnet bak midtbanespilleren, valgte han å kaste seg framover å satse på det beste. Ballen traff perfekt på hælen og lurte seg inn i hjørnet.

Laurent Robert og Cleiton Xavier har tidligere utmerket seg med lignende scoringer.

Amantino Mancini

Det har gått nedover med den en gang så lovende høyrekanten de siste årene. I desember ble Mancini funnet skyldig i voldtekt og dømt til to år og åtte måneder i fengsel.

Brasilianerens prestasjoner i Roma-drakta på midten av 2000-tallet er det imidlertid ingen som kan ta ifra ham.

I byderbyet mot Lazio i 2003 satte han fyr på Curva Sud da han på vakkert vis hælklakket Antonio Cassanos frispark i mål bak en utspilt Matteo Sereni.

Roberto Mancini

At nåværende Manchester City-manager Roberto Mancini kunne spille fotball en gang i tiden, hersker det liten tvil om.

Den en gang så elegante midtbanespilleren scoret 156 mål i løpet av sine 19 sesonger i Serie A, og ett av de peneste kom for Lazio mot Parma i 1999.

En presis corner fra Sinisa Mihajlovic ble møtt på nærmeste stolpe og elegant flikket i mål til 2-1-ledelse for gjestene.

Mario Balotelli

City-manageren er nok stolt av sin flotte scoring mot Parma, men ble ikke spesielt imponert da Mario Balotelli prøvde seg med en frekkis i en treningskamp mot LA Galaxy i fjor sommer.

Den italienske stjernespissen ble i overkant arrogant alene med hjemmelagets keeper og endte med å søle bort en gigantisk sjanse til å øke ledelsen. Mancini svarte med å ta landsmannen av banen.

Hvis det var noen som lurte: Dette er et eksempel på hvordan det ikke skal gjøres.

Theyab Awana

Theyab Awana må vel også kunne sies å ha vist lite respekt overfor motstanderen da han kom inn som innbytter for De Forente Arabiske Emirater mot Libanon.

21-åringen fikk æren av å ta hjemmelagets straffespark på stillingen 5-2 og valgte da å kjøre en variant som Francesco Totti tidligere har vist fram på trening.

Trener Srecko Katanec svarte med å ta den noe arrogante straffetakeren av banen minutter senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere