Du er kongen, Drogba!

Foto: Carl de Souza (AFP)

Didier Drogba viste hvor avgjørende han blir i kampen om ligagullet.

13.03.10 22:58

CHELSEA - WEST HAM 4-1:

Årets Premier League-avslutning ser ut til å bli av det svært spennende slaget, ettersom tre lag er i posisjon til å ta gullet i den kanskje beste ligaen i verden.

Av den grunn har verken Chelsea, Manchester United eller Arsenal råd til å tape poeng mot antatt dårligere motstand - men det var nettopp det Chelsea-fansen fryktet skulle skje i kampen mot West Ham på Stamford Bridge på lørdag.

Lenge var det nemlig uavgjort mellom lagene - helt til én mann sto fram for Chelsea.

Didier Drogba sto med ti scoringer på sine elleve siste kamper for blåtrøyene før dagens oppgjør, og kan bli en svært viktig joker for Carlo Ancelottis lag i ligainnspurten - akkurat som han ble det på lørdag.

Ti minutter ut i andre omgang dunket Drogba inn sin 20. scoring for sesongen, og bidro dermed til at Chelsea til slutt kunne trygge inn poengene i egen lekegrind. På overtid punkterte samme mann kampen fullstendig, med 4-1-scoringen som samtidig betyr at mannen fra Elfenbenskysten bare er to mål bak Wayne Rooney i kampen om toppscorertittelen.

- Ikke riktig resultat
Etter kampen mener West Ham-sjef Gianfranco Zola at 4-1-resultatet ikke ga et tydelig bilde av kampen.

- De fortjente antakeligvis å vinne, fordi Chelsea er helt klart et godt lag og de produserte noen store sjanser. Men 4-1 er for mye for laget mitt, forklarer italieneren ifølge Sky Sports.

West Ham måtte gi tapt mot slutten av kampen, etter at Zola hadde byttet ut flere av spillerne.

Han vil imidlertid ikke gå med på at byttene ødela lagets muligheter til å ta poeng mot Chelsea.

- Jeg tror ikke at forskjellen lå i byttene som vi gjorde. Jeg tror heller det var det at den andre scoringen kom i en periode av kampen da vi spilte bedre enn Chelsea, og at den scoringen drepte alt, forklarer Zola.

Respektløs åpning
For West Ham åpnet respektløst på Stamford Bridge.

Tolv minutter var spilt da Jonathan Spector kranglet med seg ballen ved dødlinjen, og fikk den til slutt levert videre til Mido.

Men sju meter fra mål hadde egypteren en litt for tung ryggsekk på seg, og avslutningen gikk over målet til Chelseas keeper for dagen, Ross Turnbull.

Og Midos miss skulle bli hardt straffet.

For ikke lenge etterpå fikk Chelsea hjørnespark. På andre forsøk traff innlegget fra Florent Malouda hodet til Alex, som stanget inn 1-0 til hjemmelaget, og fra da av trodde kanskje de fleste at kampen skulle bli en parademarsj for blåtrøyene.

- Takk for sist!
Det var før Scott Parker presenterte seg på sin gamle hjemmebane.

29-åringen fikk med seg 15 kamper for Chelsea fra januar 2004 og ut 2005-sesongen, og endte opp med én scoring for London-laget. Deretter ble midtbanespilleren sendt til Newcastle, før karrieren fortsatte i West Ham fra sommeren 2007.

Og selv om Parker aldri har vært kjent som en notorisk målscorer, bestemte han seg enkelt og greit for å vise seg fram for sine gamle supportere denne lørdagen.

30 minutter var spilt da Parker mottok ballen etter innkast.

Med et våkent blikk fikk han med seg at keeper Turnbull sto ute på fem meter, og med et vakkert skudd føk ballen i en bue over Chelsea-keeperen og opp i krysset.

1-1, Chelsea hadde fått den kalddusjen de absolutt ikke ville ha, og lagene var like langt på Stamford Bridge.

Drogba-dobbel
Stillingen holdt seg til pause, og etter hvilen gikk hjemmelaget rett i angrep for å ta tilbake føringen i matchen.

Det gikk altså ti minutter før så skjedde.

Florent Malouda slo et presist innlegg, Didier Drogba var på rett plass til rett tid, og headet inn 2-1-scoringen bak en sjanseløs Robert Green i West Ham-buret.

Og fra da av hadde Chelsea egentlig kampen i sin hule hånd.

Tottenham opp på fjerdeplass: Stjerneparet avgjorde

Likevel gjensto det bare drøyt ti minutter av kampen da Malouda, som var servitør til de to første målene, selv fikk komme på scoringslisten.

Franskmannen fikk så god tid han bare ville på 16-metersstreken, og kunne prikke inn målet med venstrefoten, til 3-1 for vertene.

Om noen fortsatt var i tvil om hvilken vei dette gikk, feide Didier Drogba alle spekulasjoner til side da han var våken på en retur fra keeper Green på overtid.

Et skudd fra Lampard endte til slutt i ivorianerens bein, og Drogba hadde små problemer med å sette inn sitt 21. ligamål for sesongen.

På tabelltopp
4-1-seieren betyr at Chelsea igjen topper tabellen, ett poeng foran Manchester United på andreplass.

Arsenal følger etter, tre poeng bak Chelsea, men kan komme à poeng med serielederne dersom Hull blir beseiret senere lørdag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.