RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du er syk, Lund Svindal!

Foto: BARBARA GINDL (EPA)
Sist oppdatert:
En febersyk Aksel Lund Svindal imponerte igjen.

26-åringen fra Kjeller vant onsdagens utforrenn i Sverige og overtok med den seieren også ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Torsdag våknet han med feber i kroppen, og var usikker på om han i det hele tatt skulle stille til start.

Men sammenlagtseieren i verdenscupen henger svært høyt og Aksel Lund Svindal satte utfor som startnummer 21. Han ledet ved første og tredje mellomtid, og kjørte inn til en utrolig imponerende andreplass - kun slått med sju hundredeler av italieneren Werner Heel.

Dermed sikret han også seieren i super-g-cupen.

- Sesongen har vært bra, den blir bare bedre og bedre, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Benjamin Raich lå 72 poeng bak Lund Svindal i sammenlagtcupen før torsdagens super-G-renn, og tapte ytterligere terreng med sin fjerdeplass. Østerrikeren er 102 poeng bak Lund Svindal.

Didier Cuche har «kun» 859 poeng og er dermed ute av kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt. Sveitseren ligger 150 poeng bak Lund Svindal, men har ikke tatt noen poeng i slalåm denne sesongen og har dermed realistisk sett kun 100 poeng igjen å kjempe om.

Det gjenstår kun to renn etter torsdagens super-G: Fredag kan det hele bli avgjort med storslalåmrennet i Åre, mens sesongen avsluttes med slalåm førstkommende lørdag.

- Aksel er virkelig rå til å ta ut beste når det virkelig teller. Han er utrolig god til å holde fokus. Man kan rett og slett si at Aksel er en vinner, sa landslagssjef Marius Arnesen til Nettavisen etter onsdagens seier.

7877

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere