26-åringen fra Kjeller vant onsdagens utforrenn i Sverige og overtok med den seieren også ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Torsdag våknet han med feber i kroppen, og var usikker på om han i det hele tatt skulle stille til start.

Men sammenlagtseieren i verdenscupen henger svært høyt og Aksel Lund Svindal satte utfor som startnummer 21. Han ledet ved første og tredje mellomtid, og kjørte inn til en utrolig imponerende andreplass - kun slått med sju hundredeler av italieneren Werner Heel.

Dermed sikret han også seieren i super-g-cupen.

- Sesongen har vært bra, den blir bare bedre og bedre, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Benjamin Raich lå 72 poeng bak Lund Svindal i sammenlagtcupen før torsdagens super-G-renn, og tapte ytterligere terreng med sin fjerdeplass. Østerrikeren er 102 poeng bak Lund Svindal.

Didier Cuche har «kun» 859 poeng og er dermed ute av kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt. Sveitseren ligger 150 poeng bak Lund Svindal, men har ikke tatt noen poeng i slalåm denne sesongen og har dermed realistisk sett kun 100 poeng igjen å kjempe om.

Det gjenstår kun to renn etter torsdagens super-G: Fredag kan det hele bli avgjort med storslalåmrennet i Åre, mens sesongen avsluttes med slalåm førstkommende lørdag.

- Aksel er virkelig rå til å ta ut beste når det virkelig teller. Han er utrolig god til å holde fokus. Man kan rett og slett si at Aksel er en vinner, sa landslagssjef Marius Arnesen til Nettavisen etter onsdagens seier.

7877