*Nettavisen* Sport.

«Du har ikke baller. Du bæsjer i buksa»

Foto: AFP/Scanpix

Josep Guardiola og Zlatan Ibrahimovic fant aldri tonen.

16.03.12 14:39

Fredag ble det klart at Barcelona og AC Milan møtes i kvartfinalen av Champions League. De to klubbene møttes også i gruppespillet tidligere denne sesongen.

Den gang vant superlaget fra Spania 3-2 borte på San Siro, mens det ble uavgjort 2-2 i Barcelona etter en sen og dramatisk utligning på Nou Camp.

Når lagene på ny nå møtes - første oppgjør spilles 27. mars - så er det virkelig alvor og mye som står på spill. Denne gangen har ingen av lagene råd til å tape.

Superduellen
Barcelona vant Champions League sist sesong og er blant favorittene til å gjøre det igjen. AC Milan på sin side har ikke vunnet siden de slo Liverpool i 2007.

Det er uansett to stormakter i europeisk fotball som skal gjøre opp om en semifinaleplass. Superduellen mellom Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic setter også en ekstra spiss på det hele.

Den svenske spissen spilte som kjent for Barca i 2009/10-sesongen. Urokråka kom imidlertid ikke overens med trener Josep Guardiola og forsvant til Milan etter kun én sesong i La Liga.

Skal man tro avisene så surnet forholdet mellom Zlatan og Barcas suksesstrener til de grader. Skilsmissen med «filosofen» var turbulent for Zlatan og overskriftene var mange og tabloide.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images/All Over Press

«Har ikke baller»
Ibrahimovics skal flere ganger både under tiden i Barcelona og i ettertid ha gått til verbalt angrep mot sin tidligere sjef. Det skriver svensken i sin biografi.

«Jeg skrek: Du har ikke baller. Du bæsjer i buksa i nærheten av José Mourinho. Du kan dra til helvete», forteller Zlatan i boka «Jeg er Zlatan» som kom i 2011.

Zlatan har blitt sett på som en av Barcelonas verste signeringer noensinne. Spissen leverte bra på banen, men prislappen var høy og vanskelig å forsvare. Lønnen var nok også brukbar.

Det skal angivelig ha vært Lionel Messis ønske om å spille i Zlatans posisjon som skal ha vært begynnelsen på slutten for svensken i den spanske storklubben.

Akkurat dette har imidlertid argentineren nektet for i ettertid.

- Jeg vet ikke hva han tenker, men jeg hadde hele veien et godt forhold til Zlatan. Jeg føler at også resten av gutta på laget hadde det, har Messi sagt om sin tidligere lagkompis.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

- Truet med å slå
Den svenske spissen ble først lånt ut til AC Milan, før italienerne sesongen etter gjorde avtalen permanent. I Italia har Zlatan igjen funnet tilbake til storformen.

Godordene om Guardila har imidlertid vært svært få.

- Guardiola ville være en filosof og snakket og snakket. Det var bare slik Mahatma Gandhi-snakk når han pratet. Han tror han har skapt fotballen til Barcelona, har Zlatan sagt.

Barcelona på sin side svarte på all kritikken fra svensken med å anklage ham for å ha gått til angrep på Guardiola foran en gruppe journalister.

- Ibrahimovic truet med å slå Guardiola foran pressen, sa visepresident Carlos Vilarubi til pressen etter en episode mellom Zlatan og treneren.

Da Zlatan returnerte til Nou Camp før gruppespillkampen i fjor, var hans mislykkede opphold i Barca alt folk snakket om. Nå få han ny muligheten til å får en herlig revansj over gamleklubben.

Husker du forresten denne? Kanskje går han amok igjen:

HTML EMBED

Trekningen
Kvartfinale 1:
APOEL Nicosia - Real Madrid

Kvartfinale 2:
Marseille - FC Bayern München

Kvartfinale 3:
Benfica - Chelsea FC

Kvartfinale 4:
AC Milan - Barcelona

*Første kvartfinale spilles 27. og 28 mars. Returen spilles 3. og 4. april.

Semifinale 1:
Vinner kamp 2 - Vinner kamp 1

Semifinale 2:
Vinner kamp 3 - Vinner kamp 4

*Første semifinale spilles 17. og 18. april. Returen går 24. og 25. april.

Sjekk trekningen i Europa League her

Kilder: Aftonbladet, «Jeg er Zlatan», Rac 1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.