Verdens beste alpinist er også en flott kvinne som ofte får invitasjoner til store fester, og få fester er større enn New York Fashin Show.

Lindsey Vonn deltok mandag kveld på prisutdelingen til «Council of Fashion Designers of America», ikledd en flott kjole designet av Cynthia Rowley.

Mens hun var på gallaen, fikk hun en telefonoppringing fra det amerikanske antidopingbyrået (USADA), som fortalte at dopingtestere fra Den internasjonale olympiske komité (IOK) krevde at hun måtte avgi en dopingprøve med én gang.

Vonn ba dopingtesterne fra IOK om å komme til gallaen, og når de ankom, ble de eskortert inn av Cynthia Rowley selv.

- Lindsey møtte IOK på dametoalettet. Cynthia sto vakt utenfor og ingen fikk lov til å gå inn. De var der inne i om lag fem minutter, sier en kilde til New York Post.

Hendelsen fremstår som nokså ekstrem, ettersom dopingtester og motegallaer sjelden krysser på sine veier, men idrettsutøvere på toppnivå er forpliktet til å stille opp til dopingtester på de mest uventede tidspunkter og steder.

- Som en del av hennes forpliktelser, informerte hun USADA om at hun ville befinne seg i New York, og vi utførte en dopingtest der, sier USADAs talskvinne Annie Skinner i en uttalelse.

- Vi setter pris på hennes profesjonalitet og for å bistå oss i denne prosessen, noe som av og til kan være upraktisk, legger Skinner til.

Lindsey Vonn ble dopingtestet fem ganger i fjor, opplyser Yahoo Sports.

Den amerikanske alpinisten dater for tiden en nokså godt betalt golfspiller.

HTML EMBED