*Nettavisen* Sport.

«Du og meg ... elsker deg»

Foto: (Faksimile Facebook)

Slik hylles Alexander Dale Oen av kjæresten.

02.05.12 13:19

Tirsdag 1. mai sendte Olympiatoppen ut pressemeldingen som sjokkerte hele Norge: Alexander Dale Oen døde mandag kveld, bare 26 år gammel, mens han dusjet på rommet sitt på hotellet i Flagstaff, hvor svømmelandslaget var på treningsleir.

26-åringen er en av tidenes største idrettsutøvere i Norge, med en rekke internasjonale medaljer på merittlisten, inkludert VM-gullet han tok 25. juli i fjor sommer, som en hyllest til alle ofrene for terroren i Oslo 22. juli.

Sjokket over at en topptrent idrettsutøver på 26 år så brått kunne dø, var - og er fremdeles - enormt.

Mange hilsener
Natt til onsdag la kjæresten til Dale Oen, Anja Johansen ut et nytt bilde på sin Facebook-side. Et bilde hvor hun varmt kysser en smilende Alexander på kinnet, med underteksten «du og meg ... elsker deg».

Onsdag morgen hadde 2000 mennesker trykket «like». En time senere passerte antall «likes» 17.000.

Mange har også valgt å skrive inn en hilsen.

«Min dypeste medfølelse. Sender deg gode, varme tanker og klemmer. Ufattelig vondt!» skriver én.

Hvor sterkt inntrykk Alexander Dale Oen gjorde på folk, kunne man blant annet se på Twitter tirsdag. Der ga svært mange norske og internasjonale toppidrettsutøvere uttrykk for sin sorg.

- Min venn, min helt, hvil i fred. Vi skulle jo nyte London sammen. Du ER en rollemodell, og vil være med meg for alltid, skrev roeren Olaf Tufte.

Statsminister Jens Stoltenberg var også tidlig ute med å kondolere kjæresten og familien til Dale Oen med dette forferdelige tapet.

- Alexander Dale Oen var en stor idrettsutøver for et lite land. Norge har mistet et forbilde for mange unge og et av våre største medaljehåp foran OL i sommer, sa statsministeren tirsdag.

- Håper på svar
Alexander Dale Oen er allerede blitt obdusert, mens svarene herfra kan la vente på seg i flere uker. Forhåpentlig vil obduksjonen avklare den nøyaktige dødsårsaken.

- Obduksjonen gikk etter vanlig mønster, for de var naturligvis svært bevisste på å finne årsaken til dette plutselige dødsfallet. Det vil likevel ta en del tid før en komplett rapport er klar, sier Olympiatoppens Ola Rønsen i en pressemelding.

26-årigen fra Øygarden var regnet som et av Norges største medaljehåp under OL i London senere i år.

Han var også en av de første som sa ja til å stille opp i Nettavisens artikkelserie «Det store intervjuet».

Der snakket han om hvordan han opplevde å ta VM-gull samtidig som Norge var opptatt av å telle de døde etter terroren på Utøya.

Les intervjuet her: - Hadde ikke samvittighet til å la alt være trist

Dale Oen vant to priser under Idrettsgallaen i år - både i kategorien «årets mannlige utøver» og «utøvernes pris». Sjekk alle hans meritter her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.