*Nettavisen* Sport.

«Du vil alltid være i hjertene våre. Denne seieren er for deg»

HEDRET AVDØD KOLLEGA: Sebastian Vettel gikk til topps i Ungarn Grand Prix på søndag, og hedret Jules Bianchi som døde forrige uke, etter et krasj under Japan Grand Prix i oktober i fjor. Foto: Bernadett Szabo (Reuters)

Sebastian Vettel dediserte seier til avdøde Jules Bianchi.

Formel 1-føreren Sebastian Vettel sikret seg sin første seier i Ungarn Grand Prix søndag. Triumfen dediserte han til avdøde Jules Bianchi.

Den tyske Ferrari-føreren var tredje best i kvalifiseringen lørdag, bare slått av britiske Hamilton og tyske Nico Rosberg. Søndag var Vettel raskest av alle og tok sin første seier på Hungaroring i karrieren.

- Fikk ekstra styrke

Søndagens seier var Vettels 41. i karrieren, et antall han deler med avdøde Ayrton Senna. De to andre pallplassene søndag gikk til Red Bull-Renaults Daniil Kvjat og Daniel Ricciardo.

Det var en jublende Vettel som gikk ut av bilen etter å ha fullført de 70 rundene på Hungaroring på tida 1.46.09,985, og han dediserte seieren til Bianchi.

- Takk Jules. Du vil alltid være i hjertene våre. Denne seieren er for deg, sa Vettel.

Ricciardo benyttet også anledningen til å sende en tanke til Bianchi.

- Jeg ga alt i dag, og jeg må takke Jules for det jeg klarte. Jeg fikk ekstra styrke i dag takket være ham.

Hedret Bianchi

For å minnes Bianchi ble søndagens finalerunde i Ungarn Grand Prix satt i gang etter ett minutts stillhet før start.

Franskmannen døde fredag 17. juli som følge av skadene han pådro seg da han krasjet under Japan Grand Prix i oktober i fjor.

Formel 1-stjernene sto med armene rundt hverandre og Bianchis familie i stillheten. De hadde lagt hjelmene sine på bakken foran seg, sammen med Bianchis egen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

KONDOLANSER: Philippe Bianchi, far til Jules Bianchi, mottok kondolanser fra Formel 1-førerne og hedret sønnen med ett minutts stillhet før Ungarn Grand Prix. Foto: Laszlo Balogh (Reuters)

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har bestemt at for å hedre den avdøde franskmannen skal Bianchis startnummer 17 ikke lenger brukes. Alle førerne kjørte også søndagens runde på Hungaroring med klistremerker med «JB 17» og «Ciao Jules» på bilene sine til minne om Bianchi.

- En fantastisk dag, og en seier for Jules. Det har vært en utrolig tøff uke for oss alle, sa Vettel da han ble intervjuet etter konkurransen.

Straffet

Regjerende verdensmester Lewis Hamilton var raskest i kvalifiseringen lørdag, og startet i pole position søndag. En feil tidlig i løpet sendte briten ned på tiendeplass, og han måtte bruke tid på å komme seg framover i feltet.

Lagkamerat i Mercedes, Nico Rosberg, ble nummer åtte. Dermed beholder Hamilton sammenlagtledelsen med sine 202 poeng. Rosberg står med 181.

Formel 1-sirkuset tar nå pause fram til belgiske Grand Prix starter 21. august. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag