RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele

Dubai Tour lover variert meny

Sist oppdatert:
Nytt ørkenritt stemples inn i rittkalenderen.

Dubai Tour skal arrangeres i 2014 og vil bestå av fem etapper over fire dager. Rittet skal holdes mellom 20. og 23. februar, ifølge italienske Gazzetta dello Sport.

Avisen melder også at RCS Sports, arrangøren av Giro d’Italia, har signert en intensjonsavtale med Dubai Sports Council. Avtalen gjelder organiseringen av rittet og partene håper å sluttføre forhandlingene i de kommende månedene.

Dubai Tour ønsker å samarbeide med både Tour of Qatar og Tour of Oman, med sikte på at de samme rytterne skal kjøre alle tre rittene. Rittet er planlagt med fem etapper: en lagtempo, to spurtetapper og en kupert etappe ved grensen til Oman.

RCS-sjef Michele Acquarone bekreftet også ønske om å bringe Giro d’Italia-sirkuset til en av de arabiske emiratene.

- Da vi pratet sammen første gang, la jeg frem tre ideer på bordet: en start for Giro d’Italia, organisere et sykkelritt og et turritt.

- I Dubai har de tatt inn over seg det enorme potensialet ved sykkelsporten, og i tillegg til rittet er det muligheter for ett giro-turritt, lik det vi arrangerer i USA, sier Acquarone.

Med å arrangere et internasjonalt sykkelritt, ønsker Dubai Sports Council å promotere Dubai som turistdestinasjon, utvikle sykkelsporten i området og på sikt utvikle lokale syklister som kan representere UAE under de olympiske leker.

- Vi skal ikke bare arrangere sykkelritt. Vi skal samarbeide med Dubai om et sosialt prosjekt, og lære unge om sporten og hjelpe dem med å bli utøvere. Dette rittet skal hjelpe Dubai med å få en viktig rytter innen noen år, bekrefter Acquarone.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere