Gå til sidens hovedinnhold

Ducks nærmer seg historiebøkene

Anaheim Ducks er bare ett skritt unna Stanley Cup-triumf.

OTTAWA SENATORS-ANAHEIM DUCKS 2-3:

Anaheim er bare en seier unna å kunne heve det attråverdige Stanley Cup-trofeet over hodet, etter at laget vant 3-2 borte mot Ottawa natt til tirsdag. Andy McDonald var kampens store spiller med to mål og en assist.

To kjappe
Målene hans kom med ett minutts mellomrom i mellomperioden, og på et tidspunkt da Senators ledet 1-0. Dustin Penner ble matchvinner med sitt mål tidlig i tredje periode.

Dermed leder Ducks 3-1 i best-av-sju-serien, og kan avgjøre det hele i neste kamp hjemme i Sør-California. Klarer de det, blir det Ducks' aller første Stanley Cup-seier.

- Vi vet at vi er nødt til å spille en desperat hockeykamp. Vi må sannsynligvis spille den beste kampen vi har spilt i hele år. Vi vet at vi leder 3-1, men realiteten er at den neste kampen kommer til å bli den vanskeligste å vinne, sa Ducks-trener Randy Carlyle etter nattens seier, ifølge Reuters.

Bare en gang siden best-av-sju-formatet ble introdusert i 1939 har et lag som har ligget under 1-3 i kamper, klart å komme tilbake og vinne (i 1942, da Toronto Maple Leafs slo Detroit Red Wings, red.anm).

Anaheim, som spilte uten sin solide forsvarsspiller Chris Pronger - suspendert på grunn av sine heftige takling på Dean McAmmond - ble utsatt for et kraftig press den første perioden. Ottawa dominerte fullstendig, og vant skuddstatistikken 13-2, men det var ikke før helt på tampen av åpningsperioden at svenske Daniel Alfredsson fant nettmaskene under power play.

Tangering av rekord
Da hadde Anaheims keeper Jean-Sebastien Giguere frustrert senatorene med en rekke akrobatiske redninger.

Anaheim våknet i andre periode, og McDonald scoret sitt åttende og niende mål i sluttspillet. Dany Heatley utliknet før mellomperioden var over, men Dustin Penner ble altså matchvinner fire minutter ut i den siste perioden.

Ettmålsseieren var Ducks' 12. etter grunnseriespillet. Det er tangering av NHL-rekorden.

Det var 20.500 tilskuere til stede på kampen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot