Gå til sidens hovedinnhold

Duestad på fjerdeplass i OL-finalen

Jeanette Hegg Duestad fra Ramnes i Tønsberg seilte opp som en gullfavoritt etter kvalifiseringen, men måtte nøye seg med fjerdeplass i finalen.

TOKYO (Nettavisen): Dermed røk medaljen på knappest mulig vis for 22-åringen.

Duestad gjorde en helt vanvittig kvalifisering da hun noterte seg for 632,9 poeng - kun 1,1 poeng bak kvalifiseringsverdensrekorden til kinesiske Ruozhu Zhao.

I finalen startet hun også forholdsvis godt med 10,5 på sitt første skudd, men med 10,1 på sitt fjerde skudd falt hun til fjerdeplass.

Marginene i skyting er hårfine, og et strålende sisteskudd (10,8) i den andre serien sendte Duestad opp på annenplass før finalen gikk over på enkeltskudd hvor den dårligste etter hvert andre skudd blir slått ut.

Duestad holdt seg hele tiden i medaljekampen, og lå på fjerdeplass da fire skyttere sto igjen.

Tønsberg-skytteren åpnet deretter med 10,4, det dårligste av de fire gjenværende, og 22-åringen maktet ikke å hente seg inn til tross for et godt sisteskudd.

Med 10,5 på sitt andre skudd måtte hun dessverre forlate konkurransen med den sure fjerdeplassen i Tokyo.

- Det er bittert, sier Andreas Stabrun-Smith hos NRK radio.

Anastasia Galashina fra Russland og kinesiske Qian Yang sto igjen i det som ble et poengdrama.

Galashina ledet med 0,2 før det avgjørende skuddet, men bukket under for presset og skjøt 8,9 på sitt siste skudd. Yang takket og bukket, og sikret gullet til tross for at hun «kun» skjøt 9,8.

Både Duestad og Jenny Stene skal senere i OL skyte 50 meter helmatch. Det er den øvelsen det var knyttet mest håp til før OL.

Sportssjef Tor Idar Aune sier at skytterne kom til OL helt uten resultatmål.

- Jeg tror vi er i rute til Paris i 2024, det er det som er målet vårt. Vi har ingen resultatmål, men har mål om å bli best på alle de elementer som samlet utgjør vår idrett. Og det holder, ser vi, sier Aune.