RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Duket for søsterduell i Wimbledon

Foto: AFP/Scanpix
Serena Williams og Venus Williams klare for finale.

Det ble svært dramatisk da amerikanske Serena Williams og russiske Jelena Dementjeva gjorde opp om den første finaleplassen i kvinnenes Wimbledon-turnering torsdag.

Williams vant til slutt kampen og gikk til finale med sifrene 6-7, 7-5, 8-6, men det var bare med nød og neppe at hun gikk videre til sin fjerde finale på gresset i London.

Reddet matchball
Etter en svært jevn kamp, var det nemlig Dementjeva som fikk sjansen til å avgjøre, da hun fikk matchball på stillingen 5–4 i det tredje settet. Williams reddet ballen, og kampen levde videre.

– Jeg tenkte at nå må jeg ha et serveess. Okay, det er min serve, jeg må bare slappe av og tenke positivt, sier Williams om den avgjørende situasjonen.

– Elena spilte en utrolig bra kamp, og sammen så ga vi publikum en utrolig opplevelse, sier vinneren ifølge Reuters.

På stillingen 6–5 til Dementjeva vartet begge spillerne opp med tennis av ypperste merke. En opptur for kvinneturneringen, som så langt har vært blottet for de helt store prestasjonene.

Til slutt klarte den amerikanske jenta og serve hjem gamet. Luften gikk litt ut av Demetjeva, og Williams tok settet med 8–6. Kampen varte totalt 2 timer og 49 minutter.

Møter søsteren
Dermed er duket for en søsterduell i finalen av årets Wimbledon. For i den andre semifinalen var det nemlig Venus Williams som gikk seirende ut av oppgjøret med Dinara Safina.

Storesøster Williams hadde ingen problemer med å ta seg av den russiske verdenseneren, og vant lett med sifrene 6-0, 6–2.

Dermed må Safina fortsatt vente på sin første Grand Slam-triumf. Tidligere i år har hun tapt finalene i både Australian Open og French Open.

Williams på sin side, har nå muligheten til å vinne sin sjette Wimbledon-triumf. Hun har tidligere vunnet i 2000, 2001, 2005, 2007 og 2008.

De to søstrene har møtt hverandre tre ganger tidligere. I 2002 og 2003 stakk Serena av med seieren, mens Venus gikk til topps da de to møttes i 2008.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere