*Nettavisen* Sport.

Dummet seg ut

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Ni mål, rødt kort og et par sekunders galskap som avgjorde et utrolig cupdrama.

23.09.09 23:06

MOLDE-VÅLERENGA 6-3 E.E.O:

Vålerenga ledet 1-0. De hadde en slags kontroll. De var på vei mot sin andre strake cupfinale, for det var bare 13 minutter igjen å spille.

Så fikk Rosenborg-innleide Andreas Nordvik fullstendig blackout i VIF-forsvaret.

Nettavisen fulgte kampen fra minutt til minutt her.

Rødt kort og straffe
Vålerenga hadde ballen. Situasjonen var avklart. Men Nordvik var sint. Han var sint på Moldes Manchester United-klare spiss, Mame Biram Diouf. Vålerenga-spilleren hadde tid til å tenke, men gikk likevel over til Diouf og dyttet ham i brystet.

Senegaleseren falt velvillig, men dommer Svein Oddvar Moen hadde ikke særlig valg. Rødt kort til Nordvik. Men ikke bare det. Når dommeren blåser av spillet og gir rødt kort for en forseelse i feltet, kan han også gi straffespark. Det gjorde han også. Magne Hoset gikk frem. Ballen inn i det høyre hjørnet for ham. 1-1.

Kampen fullstendig snudd på hodet. Og det etter en situasjon Vålerenga egentlig hadde avklart.

En slags skjebnens ironi at Nordvik selv faktisk kunne vinne «the double» i år - ettersom han fikk nok kamper for Rosenborg til å få seriegull med dem. Det ble imidlertid med drømmen.

Nå satte riktignok Mohammed Moa Abdellaoue inn 2-1 for Vålerenga like etter, men med én mann mindre på banen maktet ikke Oslo-klubben å holde unna. Pape Pate Diouf utliknet rett etter, og i ekstraomgangene var det ikke tvil.

Molde utnyttet den tallmessige overlegenheten, og satte inn 3-2 og 4-2 ved henholdsvis Pape Pate Diouf og Makthar Thioune.

Moa satte inn 3-4 like før slutt, men det ble aldri mer enn et siste trøstemål for Martin Andresens menn. I siste minutt satte så Thioune og Mattias Moström punktum med 5-3 og 6-3.

Utrolig mål
Den utrolige avslutningen på kampen satte også Harmeet Singhs fantastiske 1-0-scoring for Vålerenga fullstendig i skyggen. Molde hadde vært klart best de første 45 minuttene, men maktet ikke å score på sjansene sine. I omgangens siste minutt driblet så Singh nydelig bort to Molde-spillere med en tofotsdribling, før han dunket ballen i krysset fra 25 meter.

Det var en scoring som nesten alene var verdt cupfinalebillett.

Men slik skulle det ikke gå.

Nå er det Molde som spiller cupfinale mot Aalesund eller Odd i november. Det er lagets første cupfinale siden de slo Lillestrøm i cupfinalen i 2005.

Og til tross for Nordviks hodemist, kan egentlig ikke Vålerenga klage på det. For Molde var best og fikk til slutt som fortjent.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.