Dumoulin veltet seg ut av sammendraget av Giro d'Italia

Richard Carapaz jubler over seier i den fjerde etappen av Giro d'Italia tirsdag. Foto: Alessandro Di Meo / ANSA via AP / NTB scanpix.

Richard Carapaz jubler over seier i den fjerde etappen av Giro d'Italia tirsdag. Foto: Alessandro Di Meo / ANSA via AP / NTB scanpix. Foto: (NTB scanpix)

Movistar-rytter Richard Carapaz var raskest i spurten og vant den fjerde etappen av Giro d'Italia tirsdag. Tom Dumoulin veltet og ligger langt bak sammenlagt.

Samtidig som colombianeren kan juble for etappeseier i det prestisjetunge rittet, henger en av sammenlagtfavorittene, Tom Dumoulin med hodet.

Nederlenderen, som vant giroen i 2017, lå som nummer fem før den fjerde etappen, men var en del av en større gruppe som gikk i bakken sju kilometer før mål.

Over 4,5 minutter bak Carapaz trillet Dumoulin over målstreken med et blødende kne, og må nå konstatere at han ligger som nummer 56 sammenlagt.

– Nå er det helt klart over for min del, sa en skuffet Dumoulin etter løpet da han snakket om sine muligheter i sammendraget.

Han kunne fortelle at han var ikke pådro seg brudd i fallet, men at kneet var hovent. Det er usikkert om han stiller til start på onsdagens 140 kilometer lange etappe fra Frascati til Terracina.

Tirsdagens etappe var på 223 kilometer fra Orbotello til Frascati.

Perfekt øyeblikk

Av dem som unngikk massevelten var en gruppe på elleve ryttere, blant dem sammenlagtleder Primoz Roglic, britiske Simon Yates og Astanas Miguel Ángel López.

Men 600 meter før mål var det Carapaz som stakk, og ingen klarte å nå ham igjen før mållinjen. Australske Caleb Ewan ble nummer to, mens italienske Diego Ulissi ble nummer tre, begge like bak Carapaz.

– Jeg valgte et perfekt øyeblikk til å angripe. Jeg visste at dersom jeg stakk 600 meter før må kunne jeg klare å holde helt inn, sa tirsdagens etappevinner.

Roglic beholder den rosa ledertrøyen etter å ha rullet inn til sjetteplass, to sekunder bak, på den 235 kilometer langa etappen. Det skiller 35 sekunder ned til Simon Yates på andreplass, mens Vincenzo Nibali ligger på tredje, 39 sekunder bak.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.