Belgiske Philippe Gilbert slet lenge i 2012. Heldigvis løsnet det før sesongen var slutt, og han slo tilbake med VM-gull i Valkenburg.

Nå er han godt i gang med den nye sesongen. Den ble innviet med Tour Down Under, mens han i disse dager har syklet Tour of Oman.

30-åringen er fornøyd med egen utvikling.

- Formen min er ikke dårlig for øyeblikket. Jeg er ikke god nok til å vinne, men jeg er ikke ute av form. Jeg har hatt en god vinter og jeg sykler noen etapperitt som Tour Down Under, nå Oman og så Paris-Nice, for å bli bedre og bedre hver uke, sier han ifølge Cyclingnews.

Som vanlig er det klassikerne på våren som er det store målet for BMC-stjernen. I 2011 vant han alle de tre ardennerklassikerne, men han vil gjerne utvide samlingen med flere.

- Jeg føler meg klar og på sporet. Intensjonen er å være i form til klassikerne. Sesongen blir lenger og lenger for sykkel, men det er vanskelig hvis du må jage formen. Sist sesong var jeg i den situasjonen og klarte aldri å hente meg inn.

Lang klassikersesong
Utfordringen til Gilbert er at klassikersesongen hans kan bli vel lang. Den starter alt tidlig i mars i Italia, før han avslutter i slutten av april i Ardennene.

De største målene hans er dog å vinne de to første klassikerne på menyen.

- Det ville vært veldig spesielt å vinne en av klassikerne jeg mangler: Milano-San Remo eller Flandern rundt.

- Klassikerkampanjen min er veldig lang, men jeg tror du kan vinne «La Primavera» (Milano-San Remo) selv om man ikke er i toppform. Alt kommer an på vinden. Med medvind mot slutten har du en mye bedre sjanse. Når det blir motvind, sitter alle på hjul.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bryr seg ikke om Cavendish
Mark Cavendish og Peter Sagan er to ryttere som kan stå i veien for Gilbert-suksess i de store klassikerne.

Cavendish er først og fremst en trussel i Milano-San Remo, mens Sagan stort sett er en trussel bare han får et startnummer på ryggen.

Gilbert gidder ikke bruke energi på konkurrentene og etter eget utsagn bryr han seg ikke om hva briten sier i media.

- Det er 20 ryttere som kan vinne San Remo. Det er ingen god idé å fokusere på hva han (Cavendish) sier, forklarer han.

Slovakiske Sagan har imponert med to etappeseirer i Tour of Oman, uten at Gilbert tenker for mye på det.

- Jeg bryr meg om meg selv. Det som teller er formen til rivalene dine i uken før et stort ritt. Jeg bryr jeg ikke om at Sagan er sterkere enn meg for øyeblikket. Hvis han er sterkere enn meg rett før ardenneruka, da har jeg et problem. Men det vil ikke skje, avslutter han.