Duncans mektige farvel

Foto: (foto: scanpix)

I sin siste kamp for klubben, og med kapteinsbindet på armen, reddet Duncan Ferguson (34) ett poeng for Everton med scoring på overtid.

07.05.06 19:26

EVERTON-WEST BROMWICH 2-2: Etter 238 kamper for klubben, ville manager David Moyes hedre "Big Duncan" med kapteinsbindet og spissplass i sesongens siste kamp.

Med Everton slet lenge mot allerede nedrykksklare West Bromwich og det lå an til en blek avskjed for Ferguson.

Misset straffe

Gjestene var 2-0 foran lenge, men etter at tenåringen Victor Anichebe reduserte til 1-2 seks minutter før slutt våknet "The Toffees" .

Da Everton ett minutt før slutt fikk straffe, var det ingen tvil om hvem som skulle skyte. Her skulle Ferguson få sin drømmeavslutning på Everton-karrieren. Så reddet keeper Tomasz Kuszczak skuddet, men Ferguson var frempå på returen og gjorde 2-2. Dermed fikk han sin hyllest av Goodison Parks trofaste publikum.

Arteta tilbake

Everton hadde Mikel Arteta tilbake etter skade, og midtbanespilleren, som var så god i fjor, viste hvor virkig han er for de blå. Arteta viste seg fram med offensivt spill og flere farlige dødballer. I tillegg var det han som ble felt da Everton fikk straffe helt på slutten.

Men dagen tilhørte uansett Ferguson, av noen kalt "Drunkan Ferguson " etter et par uheldige utenom-sportslige episoder for noen år siden. Mange forsvarere er nok glad for å slippe å bryne seg på en av de hardeste og tøffeste spissene i Premier League.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.