Gå til sidens hovedinnhold

Dunga gir seg etter VM-exit

Brasil er ute av VM. Dunga er ute av landslaget.

Brasilianerne tapte kvartfinalen mot Nederland 2-1. Den noe sjokkerende mesterskapsavskjeden faller nok ikke i god jord hjemme i fotballgale Brasil. Derfor er det kanskje like greit at Dunga trekker seg fra stillingen som landslagssjef med det samme. Oppsigelsen offentliggjorde han like etter kvartfinaletapet.

- Vi visste alle da jeg begynte at jeg bare ville bli i jobben i fire år, sa en trist Dunga etter kampen, ifølge Reuters.

Droppet Ronaldinho
Og fire år har gått. 46-åringen overtok som trener for de gule i 2006. Han erstattet da Carlos Alberto Parreira, som nå trener vertsnasjonen Sør-Afrika.

Ansettelsen kom overraskende på de fleste, ettersom Dunga ikke hadde tidligere trenererfaring. Manglende merittliste til tross, den unge lederen satte seg i respekt. Han innførte streng disiplin i spillergruppa og sjokkerte mange da han droppet spillere som Cafu, Ronaldo, Roberto Carlos og Ronaldinho.

Mindre samba
Dunga har fått massiv kritikk i hjemlandet for sin lille reformasjon av det brasilianske spillet. Sambafotballen har bleknet siden han overtok, og den mer europeiske versjonen har overtatt. Om det er til det negative kan selvfølgelig diskuteres. Mange mener at Brasil har virket mer strukturerte i dette VM enn tidligere.

Men så har de også vunnet fem verdensmesterskap tidligere. Det gjør de ikke i år.

- Ikke forberedt på å tape
Dunga har også spilt aktivt for Brasil, og han var kaptein da landet vant verdensmesterskapet i 1994. Det gikk altså langt bedre for den tidligere Inter-spilleren med fotballsko enn med slips.

- Det er trist og det er vanskelig. Ingen er forberedt på å tape, sa Dunga til pressen etter at Brasil tapte sin andre VM-kvartfinale på rad.

Treneren som nå er historie, gir seg likevel ikke uten meritter. I 2007 hentet Dunga hjem Copa Amerika-trofeet og vant Confederations Cup to år senere.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene