*Nettavisen* Sport.

Duo i verdensklasse

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

NABEUL (TV 2 Nettavisen): Først herjet Kristian Kjelling med det kroatiske forsvaret, så var det Frode Hagens tur. Og da kampen skulle avgjøres var det igjen Kjelling som inntok hovedrollen.

01.02.05 09:05

KROATIA – NORGE 25-28: Før VM sa Gunnar Pettersen at han hadde to venstrebacker i verdensklasse.

I innledningen av VM sto Kristian Kjelling for alvor frem som et soleklart førstevalg i posisjonen, mens Frode Hagen slet med å få det helt til å stemme. I siste kamp i grunnspillet mot Egypt var rollene byttet om.

- Kjelling startet mesterskapet glimrende og får tillit, mens Frode sliter litt. Mot Egypt er det Kristian som ikke får det til, men da løsner det for Frode, forklarer Gunnar Pettersen.

Viktigst at posisjonen fungerer
Mot Kroatia viste Kjelling frem skuddarmen sin på best mulig måte i første omgang, men da Pettersen ville prioritere sikkerhet i forsvar i starten av andre omgang, var det duket for Hagen. Etter hvert begynte kroatene å finne ut av Hagen. Da sendte landslagssjefen inn Kjelling igjen, til stor frustrasjon for de kroatiske spillerne.

- Når vi har to så gode spillere der, så er det viktigste at plassen fungerer og at vi rullerer så fort det er svingninger. Vi må ikke ta det med en gang. Men når prestasjonene ikke er så gode over litt lang tid, så må vi bytte. Og da aksepterer den andre spilleren mye bedre det å sitte ute når han vet at han får sjansen, sier han.

Godt team
De to tok en prat før avreise til Tunisia om hvordan de skulle samarbeide best mulig i mesterskapet. Nå føler de at de er der de skal. De utfyller hverandre.

- Det er det vi ble enig om før vi dro hit. Vi skal kline til uansett hvem av oss som står på banen og samarbeidet vårt fungerer helt topp, sier Frode Hagen til TV 2 Nettavisen.

Mens Kjelling kan gjøre det mest utrolige på banen, er Hagen storskytteren som banker inn de enkle målene når de behøves.

- Vi utgjør et veldig godt team og utfyller hverandre veldig godt. Vi har to ulike og, etter min mening, to veldig gode venstrebacker, sier Kjelling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag