Gå til sidens hovedinnhold

Dusinet fullt for Roar Strand

LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Roar Strand ble sendt på banen en halvtime før full tid for å være med å feire sitt 12. seriemesteskap. Noen sekunder seinere tegnet han seg på scoringslista. Snakk om gulltreff.

ROSENBORG - BODØ/GLIMT 5-4: Da trøndernes midtbanemotor framfor noen det siste tiåret fikk gullmedaljen i ettermiddag, styrket han sin posisjon som Norges mestvinnende fotballspiller. 12 seriemesterskap er det blitt på ”hjulvispen” - 11 av dem på rad. Bare gullet i 1993 mangler han.

- Det er en herlig følelse nettopp å ha innkassert nok et mesterskap. Å ta gull verken er eller skal bli en vane - det er like stort hver gang, jubler RBK-veteranen, som scoret med sitt første spark på ballen i dagens oppgjør mot sølvkandidatene fra Bodø.

KAMPFAKTA og SPILLERBØRS

Kjemper for seier

- Jeg var nok litt heldig med scoringa. Ballen gikk innom en Glimt-spiller, som dermed satte sin egen keeper helt ut av spill. Men mål er mål og det var selvfølgelig artig å se ballen havne i nota, sier Strand.

Han er en skikkelig sliter som ikke akkurat er kjent for å ta i bruk de aller største ordene i vokabularet, selv ikke på dagen da han ble historisk med et dusin seriemesterskap.

- Jeg er selvfølgelig både stolt over og glad for gullet. Men på den annen side er dette forhåpentligvis ett av flere høydepunkter denne høsten. Vi spiller semifinale i cupen til uka, deretter blir det Uefa-cup og mer seriefotball, sier han og lover at Rosenborg skal kjempe for seier i hver eneste kamp utover.

- Føler vi plikter å yte vårt aller beste også i seriekampene som gjenstår. Blir feil dersom vi skal ta lett på oppgaven og dermed kanskje påvirke både medaljekamp og bunnstrid, slår han fast og drar på smilebåndet når han blir spurt om hvordan han skal klare å motivere seg til videre satsing nå som det nesten er "kul" på premieskapet.

- Bare tanken på å skulle ha det moro sammen med 22 gale mannfolk enda ett år gir inspirasjon mer enn nok, sier han.

Bygger videre på gullet

Ikke full så merittert som Roar Strand, men minst like glad for sitt første seriemesterskap er Rosenborg-trener Åge Hareide. Mange mente han virkelig la hodet på skafottet da han overtok ansvaret i RBK etter Nils Arne Eggen.

- Jeg hadde nok den omtalte følelsen av å hoppe etter Wirkola da jeg kom til klubben, men etter hvert fant vi roen og 15 seire av 15 mulige i treningskampene i vinter ga meg trygghet for at dette ville gå bra, sier RBK-treneren, som har klart det utrolige å oppnå nærmest heltestatus i Trondheim til tross for at han er sunnmøring.

- Jeg er selvfølgelig kry av gullet, mens samtidig ser jeg på det som nok en pillar å bygge videre på. Vi har mye ugjort både i norsk og internasjonal fotball og vi har et sterkt ønske om sammen å bli et enda bedre fotballlag, sier Hareide, som var mer opptatt av å snakke om sesongen som helhet enn den merkelige kampen mot Bodø/Glimt der et utrolig effektivt hjemmelag fosset fram til 5-1 for deretter å kollapse totalt.

- Det så ut som om vi tenkte mest på gullfesten en periode, smiler RBK-bossen.

Skuffet Gåre

Smilte gjorde imidlertid ikke kollega Øystein Gåre. Han var mildt sagt opprørt over sine elevers innsats i det som skulle bli årets " høydare" for nordlendingene i eliteserien: seier mot selveste Rosenborg i Trondheim.

- Vi spilte rett og slett håpløst dårlig og gjorde alt feil i første omgang. Dermed var løpet kjørt og det var først da trønderne slappet av for å ha litt å gi under gullfesten, vi kom inn i kampen. Fortvilt og nesten flaut, sier Glimt-treneren, som lover å kjempe knallhardt for sølvmedaljen i serien. Og gull i cupfinalen.

- Revansj på Ullevaal kunne vært noe, smiler han og løper til bussen som skal frakte skuffede bodøværinger til Trondheim Lufthavn med nok et Lerkendal-tap i bagasjen.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus