RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/REUTERS/Howard Walker

DVD skal forklare offsidetolkningen

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) skal distribuere en DVD til de nasjonale forbundene for å forklare den nye tolkningen av offsideregelen.

FIFA innførte i fjor nye instrukser for tolkningen av offside. Spillere som verken rører ballen eller sperrer sikten for keeper skal ikke vinkes av for offside, men hittil har den nye tolkningen fått bare begrenset gjennomslag.

Terje Hauge og de andre EM-dommerne har de siste dagene vært på kurs i Portugal sammen med sine linjemenn, og de skal iallfall praktisere den nye tolkningen. Derfor vil UEFA at alle nasjoner setter sine spillere og trenere inn i det før EM.

- Offsideregelen i seg selv er ikke endret, bare tolkningen og håndhevelsen. Det er viktig at spillere og trenere får vite hvordan dommerne vil bruke regelen, sier Ken Ridden som er viseformann i UEFAs dommerkomité.

Ber dommerne vente
Dommerne på samlingen fikk se situasjoner fra DVDen og diskutere dem. Linjemennene fikk dessuten beskjed om at det er bedre å vente med å heve flagget for offside enn å flagge tidlig for en spiller som viser seg ikke å involvere seg i situasjonen.

- Det vanskeligste er å oppdra publikum, sier slovakiske Lubos Michel, en av EM-dommerne.

- Det er så mange følelser involvert, og noen ganger oppstår det problemer fordi tilskuerne ikke kjenner reglene.

UEFA har for øvrig besluttet at spillere som tar av seg trøya for å feire scoringer i EM skal få automatisk gult kort. Det skal innføres i hele verden fra juli, men UEFA velger å gjøre det allerede i turneringen som starter 12. juni.

- Vi vil sette et eksempel, sier Ridden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere