Gå til sidens hovedinnhold

Dyr lærepenge for Bjørgen

Marit Bjørgen tror hun blir sittende på ergometersykkelen til i morgen for å kvitte seg med melkesyra.

Les også:Steira smadret alle

Det åpnet så fint på tirsdagens 5+5 km duathlon. Marit Bjørgen følte seg lett og fin i kroppen. Og da det nærmet seg spurt om verdifulle bonussekunder etter drøyt 2,5 km, klinte Rognes-jenta til.

- Angrer veldig
Hun fikk med seg fem bonussekunder. Men med seg på kjøpet fikk hun også melkesyre til opp over ørene. Dermed var hun sjanseløs i resten av løpet, og både sekundene og plasseringene raste på. Til slutt var Bjørgen over 55 sekunder bak.

Dermed måtte hun gi fra seg sammenlagtledelsen i Tour de Ski til Kristin Størmer Steira.

- Jeg angrer veldig. Det var definitivt den siste gangen jeg spurtet om bonussekunder underveis i et løp. En skikkelig lærepenge, fastslår Bjørgen.

- Sittende til i morgen
Når Nettavisen snakker med henne, sitter Bjørgen på ergometersykkelen. Målet er å tråkke syra ut av muskulaturen til onsdagens 10-kilometer.

- Jeg blir sittende her til syra er borte. Jeg blir vel sittende til i morgen, humrer Bjørgen.

For selv om hun fikk seg en real smell, føltes kroppen så bra at hun tror på suksess i fortsettelsen. Det er ennå fire etapper igjen å gjøre det på, og avstanden opp til Kristin Størmer Steira er ikke mer enn 6,1 sekunder.

Nye muligheter
Dessuten holder hun både Katerina Neumannova, Virpi Kuitunen og Aino Kaisa Saarinen bak seg i sammendraget. Kristina Smigun har allerede forspilt sine sjanser og ligger helt nede på 42. plass.

Bjørgen leder kampen om sprinttrøya.

- Jeg får bare prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Akkurat nå angrer jeg på alt som skjedde i dag. Men jeg følte at kroppen var fin. Og allerede i morgen er det nye muligheter, konstaterer Marit Bjørgen, som får støtte av trener Egil Kristiansen.

- Manøveren til Marit i dag viste seg å være jævlig dum. Jeg regner med at hun er tilbake igjen i morgen, sier Kristiansen til Nettavisen.