*Nettavisen* Sport.

Dyreste kjøpet i Serie A

Foto: (AP/Scanpix)

Napoli har det dyreste kjøpet, men andre kommer til å kjempe om gullet.

27.08.10 11:34

Edinson Cavani imponerte for Uruguay i fotball-VM, og fikk med seg en imponerende 4. plass hjem fra Sør-Afrika. Like etter ble det klart at han gikk fra Palermo til Napoli for totalt 17 millioner euro. Dermed er han sommerens (foreløpig) største kjøp i serie A.

Napoli betaler fem millioner euro i år, og deretter 12 millioner euro fordelt over fire år.

Cavani har også begynt avbetalingen. Uruguayaneren scoret nemlig begge målene da Napoli slo svenske Elfsborg 2-0 borte torsdag, 3-0 sammenlagt, og dermed kvalifiserte seg for gruppespillet i Europa League.

De samme gamle
Napoli, som endte på 6. plass i Serie A i fjor, er imidlertid ikke favoritter. Inter, som har mistet José Mourinho som trener, men fått Rafael Benitez, er naturlige favoritter etter trippeltriumfen i fjor - selv om de ikke har kjøpt stort denne sommeren.

John Arne Riises Roma blir en av hovedutfordrerne også i år, men samtidig er det grunn til å sette spørsmålstegn på om de kan gjenta fjoråret, og om de er sterke nok mentalt til virkelig å ta gull. De ledet serien med fire kamper igjen å spille i fjor, men kastet det bort etter et unødvendig hjemmetap mot Sampdoria.

Brasilianske Adriano er hentet inn, men kommer til å bruke tid på å komme i kampform – hvis han noen gang klarer det.

AC Milan nevnes alltid også, og med en ny trener på plass, Massimilano Allegri, så er det selvsagt håp. Det håpet kan også bli større hvis de får kloa i Zlatan Ibrahimovic eller kanskje Robinho før overgangsvinduet stenger.

Åtte nye
Av toppklubbene er det imidlertid Juventus som har vært mest aktive på overgangsmarkedet, og lagets nye trener, Luigi Delneri, har et på papiret spennende lag. Diego har riktignok reist til Wolfsburg, Fabio Cannavaro har reist til Dubai og Christian Poulsen til Liverpool, men åtte nye spillere er hentet inn, og det for en stor bunke sedler.

Leonardo Bonucci er hentet for om lag 120 millioner kroner fra Bari. Milos Krasic er hentet for omtrent samme sum fra CSKA Moskva, mens Marco Motta og Jorge Martinez er hentet for 100 millioner kroner fra henholdsvis Udinese og Catania.

Legg til at den italienske landslagsspilleren Simone Pepe er hentet fra Udinese, Davide Lanzafame er leid inn fra Palermo og at Alberto Aquilani er plukket opp fra Liverpool så har i alle fall Delneri nok å velge mellom.

Det blir også et par «norske» innslag i Italia denne sesongen. Helnorske Tore Reginiussen er leid ut fra Schalke til Lecce, men må nok forberede seg kjempen kamp for å overleve i ligaen. Tidligere Lyn-spiller Odion Ighalo er også høyaktuell – denne gangen for Cesena – som også er tippet i bunnstriden.

- Tore Reginiussen har fått veldig gode tilbakemeldinger etter forsesongen sin der nede, sier spillerens agent, Tore Pedersen, til Nettavisen.

Han kan imidlertid ikke garantere at nordmannen starter i Lecces serieåpning mot AC Milan.

Sommerens største kjøp (i euro):
17mill: Edinson Cavani, Palermo til Napoli
15,5 mill: Leonardo Bonucci: Bari til Juventus
15 mill: Milos Krasic, CSKA Moskva til Juventus
13,5 mill: Hernanes: São Paulo til Lazio
12 mill: Jorge Martinez, Catania til Juventus
12 mill: Marco Motta: Udinese til Juventus
9 mill: Rafinha: Schalke til Genoa
9 mill: Miguel Veloso: Sporting Lisboa til Genoa
Andre overganger (i eller til Italia) verdt å nevne:
Artur Boruc: Celtic til Fiorentina
Eduardo: Braga til Genoa
Luca Toni: Bayern Münchent il Genoa
Guillermo Burdisso: Rosario til Roma (lån)
Alessandro Diamanti: West Ham til Brescia
Cristiano Lucarelli: Parma til Napoli (lån)
Kevin-Prince Boateng: Genoa til AC Milan (lån)
Javier Garrido: Manchester City til Lazio
Javier Chevanton: Sevilla til Lecce
Valrij Bojinov: Manchester City til Parma
Fabio Simplicio: Palermo til Roma.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.