*Nettavisen* Sport.

E-sportutøveren Johan «N0tail» Sundstein (25) vil legge opp for å redde miljøet

 

MILJØET: Johan Sundstein er ikke interessert i penger, og vil heller redde miljøet. Foto: Jeff Vinnick (AFP)

Verdens best betalte e-sportutøver sier han ikke bryr seg om penger.

07.10.19 20:27

- Jeg håper at jeg en eller annen dag kan lage noe for miljøet. Det er det største temaet akkurat nå. Verden brenner opp, sier Johan «N0tail» Sundstein til dansk TV 2.

Redningen er at mange engasjerer seg og tar ansvar, mener 25-åringen. Selv har han planen klar for hva han selv kan bidra med.

- Jeg har en plan om å hoppe inn i den kampen. Kaste meg selv inn i det og bli en soldat for jorden. Jeg har allerede noen planer og idéer, forklarer han.

Les også: Norsk 16-åring vant VM i Fortnite - innkasserer 13 millioner kroner

Tjent 60 millioner

E-sportutøveren har de siste årene spilt inn over 60 millioner norske kroner på strategispillet Dota 2. Tallene er hentet fra nettsiden esportearnings.com. Sammen med laget sitt, OG, har han blant annet vunnet turneringen The International to år på rad. Turneringen regnes som VM i Dota 2.

Likevel forklarer 25-åringen at nok trolig er nok for han. De pengene han har tjent interesserer han seg ikke nevneverdig for. I stedet vil han raskt ta opp kampen for miljøet.

Les også: Foreldrene skjønte ikke hvor god sønnen var i Fortnite. Nå er Martin (14) klar for VM (Nettavisen Pluss)

- Vil være en skam

I en tid hvor 16 år gamle Greta Thunberg fra Sverige har blitt selve symbolet på miljøkampen, håper dansken at også han kan være en som tar ansvar.

- Neste år vil jeg nok starte å tenke på noe annet (enn e-sport, journ.anm.). Jeg føler at jeg skylder så masse tilbake. Det vil være en skam hvis jorden brenner opp etter at vi har feilet i flere generasjoner. Dette er alles ansvar, forklarer dansken.

E-sportkarrieren som startet i 2012, kan dermed være over allerede om et år. Innen den tid håper Sundstein å ha blitt historisk som den første til å vinne The International tre ganger på rad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.