Eagle da det gjaldt som mest

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Henrik Bjørnstads navn blinket på storskjermene under den andre runden av PGA-turneringen på Hawaii i natt.

18.01.10 09:04

– Vanvittig. Når presset er størst, kliner han til med en perfekt wedge, forteller en strålende fornøyd sportssjef i Golfforbundet Frode Scheie fra Hawaii.

Bakgrunnen for gleden er at Henrik Bjørnstad toppet sitt «ville slag» fra første runde , med et aldeles magisk ett på det aller siste hullet på runde to.

Det så ikke så bra ut. Riktignok hadde Bjørnstad åpnet den andre runden godt med birdie på det første hullet, med fire hull igjen lå nordmannen to slag under par. Så kom dessverre to bogeyer, og cutgrensen var faretruende nær.

Og på det siste hullet, banens niende hull, et par fem, så det også ut til å gå skeis. Det blåste opp, og driven havnet i tykk rough, og Bjørnstad måtte bare slå seg frem i fairway, i stedet for å slå seg inn på greenen.

Skrudde seg i hullet
Så fra nitti meter dro Bjørnstad frem magien.

Et perfekt wedgeslag. Ballen fløy over hullet, landet på greenen. Og begynte å skru bakover mot hullet. Femlags TaylorMade-ballen stoppet ikke før den lå i hullet.

En eagle. Og det etter et dårlig utslag!

– Sykt, sykt, sykt, sykt. Hvilken mann, utbrøt Frode Scheie.

På storskjermene rundt Waialae Country Club i Honolulu stod det å lese: ”Breaking news: Bjørnstad made eagle from fairway.”

Overrasket Bjørnstad
– Helt rått. Jeg lå tett på cutgrensen og så svarte jeg med min beste avslutning noensinne. Jeg ble litt overrasket da jeg så ballen rullet tilbake og forsvant i hullet, sier Bjørnstad til NTB.

Han gleder seg til resten av golfhelgen på Hawaii.

– Dette skal bli gøy. Jeg håper å fortsette i samme stil resten av helgen, sier Bjørnstad.

40. plass
Dermed endte Bjørnstad to slag under par for dagen, og ett slag under totalt. Det gir en 40. plass etter to runder, og Bjørnstad er klar for de to finalerundene.

Bjørnstad hadde klart seg med par på det siste hullet, for cutgrensen gikk på én over par, men det visste ikke nordmannen da han senket fra nitti meter.

Ryan Palmer leder turneringen ni slag under par, et slag foran trioen Robert Allenby, Chad Campbell og fjorårsvinner Zach Johnson.

Turneringen, som har en førstepremiepott på 5,5 millioner kroner, avsluttes søndag.

Følg Bjørnstad i Sony Open(ekstern lenke)
Her finner du oppdatert scoreboard for turneringen(ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag