RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eagles tok den siste sluttspillplassen

Foto: Reuters (Matthew Emmons)
Sist oppdatert:
Dallas Cowboys ble slått ut igjen.

Philadelphia Eagles holdt unna for hjemmelaget Dallas Cowboys, vant 24-22 og tok den siste sluttspillplassen i NFL.

For tredje år på rad spilte Cowboys en direkte avgjørende kamp om sluttspillplass i siste grunnserierunde, og for tredje gang ble det tap. Kyle Orton, som spilte fordi quarterback Tony Romo måtte opereres for en skiveutglidning, hadde lagets skjebne i sine hender i sluttminuttene, men en pasning havnet i hendene på en motspiller, og dermed var det over.

Mens Romo var ute, gjorde Aaron Rodgers comeback etter skade og førte Green Bay Packers til sluttspill på dramatisk vis. Rodgers kastet en touchdownpasning til Randall Cobb fra 48 yards da 38 sekunder sto igjen, og Packers tok seg til sluttspill på bekostning av naboen Chicago Bears. Packers vant 33-28 i lagenes direkte duell om avdelingstittel og sluttspillplass.

Søndag tok også New Orleans Saints og San Diego Chargers tatt seg gjennom nåløyet til sluttspill. Hele ti lag hadde sjansen før siste runde, men fire lag avgjorde med egne seirer. Saints avgjorde med 42-17 over Tampa Bay Buccaneers og Chargers med 27-24 over Kansas City Chiefs etter forlengning.

Revansj
Rodgers hadde mistet de sju siste kampene som følge av kragebeinsbruddet han pådro seg i tapet mot Chicago Bears i november, men han fikk revansj med det dramatiske angrepet som avgjorde kampen. To ganger hang Packers-håpet i en sytråd på fjerde og siste forsøk, og begge ganger leverte Rodgers. Slik var det også da han kastet den avgjørende touchdownpasningen til Cobb, som var tilbake i laget etter to måneders skadefravær.

- Dette er en forbløffende følelse. For en kamp! Det var vinn eller forsvinn i en kamp mot erkerivalen vår, og jeg kunne ikke være stoltere av gutta, sa Rodgers.

Fire lag var med i kampen om den siste sluttspillplassen i AFC. Miami Dolphins og tittelforsvarer Baltimore Ravens ødela sine sjanser med tap, men Pittsburgh Steelers vant. Dermed måtte Chiefs vinne for å holde seg foran. Laget lå under med 10 poeng i siste periode, men tvang fram forlengning. Nick Novak avgjorde med et spark fra 36 yards.

Manning-rekorder
Denver Broncos skaffet seg beste statistikk i AFC og hjemmefordel i sluttspillet til og med semifinalen med 34-14-seier over Oakland Raiders. Peyton Manning kastet fire nye touchdownpasninger slik at den nye NFL-rekorden for en sesong er på 55 stykker.

Manning satte også rekord med 5477 pasningsyards i sesongen, og Broncos satte rekord med 606 poeng i grunnserien.

New England Patriots slo Buffalo Bills 34-20 og har i likhet med Broncos walkover i første runde i sluttspillet. I NFC sikret Seattle Seahawks beste statistikk og hjemmefordel i sluttspillet med 27-9 over St. Louis Rams. Også Carolina Panthers (21-20 over Atlanta Falcons) har walkover til kvartfinalen.

I wildcardkampene kommende helg spiller Indianapolis Colts – Kansas City Chiefs, Cincinnati Bengals – San Diego Chargers (AFC), Philadelphia Eagles – New Orleans Saints og Green Bay Packers – San Francisco 49ers (NFC). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere