Eckhoff akutt syk

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Skiskytteren Stian Eckhoff ble mandag operert for akutt blindtarmbetennelse på sykehuset i østerrikske Wien.

23.12.03 09:10

Den norske skiskyttertroppen var på vei hjem etter verdenscuprennene i slovakiske Osrblie da 24-åringen fikk smerter i mageregionen. Mens resten av den norske troppen satte seg på flyet til Norge, ble Eckhoff kjørt til sykehus og sendt rett på operasjonsstuen mandag ettermiddag, melder NTB.

God behandling
- Jeg føler meg helt fin nå. Operasjonen gikk raskt og greit unna. Jeg ble godt mottatt og får svært god behandling ved sykehuset, sier Eckhoff til NTB.

Han ble fulgt til sykehuset av den norske troppens fysioterapeut, Odd Snerthammer. Legen som opererte Eckhoff tror nordmannen i første omgang får to til tre ukers treningsavbrekk.

- Viktigst for oss nå er å få Stian frisk igjen. Han kommer tilbake når han er klar for det. Inntil videre er han påmeldt til alle verdenscuprennene i januar, sier landslagssjef Arne Idland.

Legene vil at Eckhoff blir værende på sykehuset i Wien til 2. juledag, selv om skiskytteren hadde ønsket å reise hjem tidligere. Uansett står det medisinske støtteapparatet ved Toppidrettsentret klart til å følge ham opp.

Karrierens beste
Landslagssjef Idland håper Eckhoff er klar igjen til verdenscupen i skiskyting midt i januar. 24-åringen ligger på 7. plass sammenlagt i verdenscupen etter sju renn.

Stian Eckhoff har levert karrierens beste sesongåpning så langt, og han var regnet som en outsider til VM i Oberhof i februar. Nå er det usikkert om 24-åringen rekker mesterskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag