Gå til sidens hovedinnhold

Eckhoff best igjen - tok sesongens tiende seier

Tiril Eckhoff tok sesongens tiende seier på suverent vis på jaktstarten i Nove Mesto.

Selv om det ble tre bom på de to stående skytingene var Tiril Eckhoff suverent best på søndagens jaktstart i Nove Mesto.

Søndagens seier er Eckhoff sin 23 verdenscupseier i karrieren, og dermed tok 30-åringen seg forbi Liv Grete Skjelbreid i antall verdenscupseirer i skiskyting.

- Det er så sterkt!, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Eckhoff gikk i mål.

- Det er så enormt. Hun går så fort på ski her og gjør to fantastiske liggende skytinger. Litt ukonsentrert på stående skyting, men totalt sett er det så enormt, fulgte Ola Lunde opp.

Ingen av konkurrentene var i nærheten av å true Eckhoff, som både gikk kjapt i sporet og skjøt hurtig og bra. Denise Herrmann gikk inn til 2. plass, 24 sekunder bak Eckhoff.

Marte Olsbu Røiseland gikk inn til 3. plass og sikret to norske jenter på pallen, etter en sterk sisterunde.

Søndagens seier er Eckhoffs tiende denne sesongen. Hun er bare én bak Tora Bergers norske rekord på elleve seirer i en og samme sesong. Det klarte den norske skiskytterlegenden i 2012/13-sesongen.

Magdalena Forsberg har rekorden med 14 seirer i løpet av samme sesong (2000/01).

Fantastisk skyting

Eckhoff fikk gå ut først på søndagens jaktstart etter seieren på lørdagens sprint, og 30-åringen åpnet løpet på best mulig vis.

På første skyting ble det fullt hus, og Fossum-jenta gikk ut i tet med en ledelse på 21,2 sekunder til Alimbekava. Olsbu Røiseland og Tandrevold fulgte like etter.

Eckhoff fortsatte den strålende skytingen på andre skyting, og feiet ned alle de fem blinkene raskt og kontant.

- Perfekt skyting, utbrøt Andreas Stabrun Smith.

To norske på pallen

De nærmeste forfølgerne måtte ut i strafferunden, og dermed økte Eckhoff ledelsen til 43 sekunder ned til Røiseland, som gikk ut som nummer to. Tandrevold gikk ut ti sekunder etter det igjen, på en 5. plass.

På tredje skyting kom Eckhoffs første bom for dagen, men likevel økte hun ledelsen. Preuss gikk ut som nummer to, hele 56 sekunder bak Eckhoff. Røiseland fikk en bom, og gikk ut som nummer tre.

På siste skyting bommet Eckhoff to ganger, men likevel klarte ikke noen å hamle opp med Fossum-jenta. Hun gikk ut på sisterunden med en ledelsen på 33 sekunder ned til Herrmann. Røiseland gikk ut som nummer fem, og tok 3. plassen etter en sterk sisterunde.