RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eckhoff skjøt seg vekk fra pallen


BOM: Tiril Eckhoff hadde god glid på skiene, men skjøt seg bort på stående skyting.
BOM: Tiril Eckhoff hadde god glid på skiene, men skjøt seg bort på stående skyting. Foto: Christine Olsson (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
... men den norske jenta var en av de beste i sporet.

Tiril Eckhoff gikk ut ut først på fredagens sprint i Hochfilzen og så god ut i sporet. Likevel skulle tre strafferunder på stående skyting ødelegge mye for Bærums-jenta. Hun kom inn på 21.18.5, og endte til slutt som nummer 30.

- Jeg var sliten og gjorde litt feil. Det var skikkelig dårlig. Jeg må hjem og trene, sa Eckhoff til NRK etter løpet.

Sprinten ble til slutt vunnet av tyske Franziska Hildebrand som skjøt fullt hus på både liggende og stående og gikk inn til 20.04.1. De resterende på pallplassen var lagvenninene Miriam Gössner og Maren Hammerschmidt. Det er for øvrig den første verdenscupseieren til den tyske jenta.

Fanny Birkeland ble beste norske på 18.plass, 54,4 sekunder bak Hildebrand, mens Synnøve Solemdal endte på 34.plass 1.20.7 bak den tyske jenta.

- Jeg var brukbart fornøyd med sporet i dag, det er raske forhold så det gårt unna. Vi hadde også gode ski, så det syns jeg var positivt, sa Solemdal til NRK, som også mente hun muligens var for defensiv på andre skyting.

Hilde Fenne stilte også til start i Hochfilzen, og 22-åringen etter som nummer 43 én bom på liggende og to bom på stående skyting. Marte Olsbu endte på 71. plass etter tre bom på liggende skyting.

God start

Etter første passering på 1,2km lå Bærumsjenta foran seks tiendeler foran tyske Dorothea Wierer. Hun så ut til å øke ledelsen etter første skyting.

Eckhoff sikret fullt hus på liggende og gikk ut på 6.53.4. Hun skulle kun se seg slått av tyske Franziska Hildebrand fra Tyskland som gikk på 6.52.4 og franske Marie Dorin-Habert på 6.51.4. Dog var det i sporet at den norske jenta så ut til å ligge bedre an.

Tre bom og ut

Tre bom på første stående skyting ble Eckhoffs bane og ødela for en mulig pallplassering. Hildebrand fortsatte sin flotte statistikk og skjønt ned alle på stående og gikk ut i tet.

Eckhoff vil nok føle at skytingen var det eneste som ødela for henne i dag. I ren langrennstid gikk hun fire sekunder raskere enn vinneren Hildebrand.

Det gjelder bare å bli skarpere på standplass for Eckhoff som enda har til gode å skyte to fulle hus på verdenscupsprinten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere