Gå til sidens hovedinnhold

Eckhoff til topps - Tandrevold kollapset etter andre skyting: - Fikk hjerteflimmer

Det ble dramatisk for Ingrid Landmark Tandrevold på torsdagens skiskyttersprint i Oberhof.

Tiril Eckhoff gikk helt til topps på torsdagens 7,5-kilometer skiskyttersprint i verdenscupen i Oberhof.

Eckhoff skjøt fullt hus på liggende, men måtte ut i strafferunde etter én bom på den stående skytingen.

Italienske Dorothea Wierer ble nummer to, mens Lisa Hauser fra Østerrike tok tredjeplassen.

Etter den andre skytingen gikk Eckhoff ut rett foran Ingrid Landmark Tandrevold. Noen minutter senere dukket det imidlertid opp bilder av at Tandrevold lå på ryggen i snøen og fikk bistand av blant andre Per Arne Botnan, idrettssjef i skiskytterforbundet.

Torsdag kveld forteller Tandrevold i en pressemelding om grunnen til kollapsen.

- Jeg fikk hjerteflimmer på vei ut av matta etter siste skyting. Følte meg akutt uvel og at jeg mistet all energi i kroppen. Jeg kjente umiddelbart igjen symptomene da jeg har erfart dette en gang før, faktisk her i Oberhof i 2017. Da ble jeg undersøkt i Tyskland på Olympiasenteret der og også hjemme i Oslo. Ingen uregelmessigheter funnet. Etter dette er hjertet regelmessig kontrollert, også før denne sesongen, uten å finne feil, forteller hun i en pressemelding fra skiskytterforbundet.

Landslagstrener Sverre Huber Kaas sa etter rennet til NRK at Landmark Tandrevold etter forholdene har det bra og at hun ble fraktet i ambulanse tilbake til skistadion, hvor hun skiftet og fikk roet seg ned.

- Mest sannsynlig fikk hun et eller annet slags sjokk da hun holdt pusten på den siste skytingen. Hun gikk rett i strafferunde, fikk ryggen til Tiril, det var mye som skjedde der. Så merket hun at det var noe som ikke var 100 prosent i langbakken. Da stoppet og hun og la seg ned. Hedigvis var Per Arne der, og kunne gi henne en jakke og tilkalle hjelp, sier Kaas til NRK.

Eckhoff fikk ikke med seg hva som skjedde med lagvenninnen, men stusset over at hun ikke tok ryggen hennes på den siste runden mot mål.

- Det er litt sånn ambivalent nå. Jeg er veldig fornøyd med mitt eget løp og dritbekymret for ingrid. Jeg håper bare det ikke det er noe alvorlig. Hun er en god venn, så da er det kjipt å se det. Det er ikke noe kult når du kollapser, sa Eckhoff til NRK.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her