Ecuador til åttedelsfinalen

Foto: (Scanpix)

Med 3-0 over Costa Rica er både Ecuador og Tyskland sikret sluttspillplass i fotball-VM. Ecuador leder nå sensasjonelt puljen foran vertsnasjonen.

16.06.06 09:13

ECUADOR - COSTA RICA 3-0: Ecuador slapp aldri Costa Rica til i ettermiddagens kamp, og gikk i tet allerede etter åtte minutters spill.

Selv om de to nasjonene hadde lik ballbesittelse ved pause, slet Costa Rica med å skape sjanser og klarte bare å få en i løpet av de første 45 minuttene da Douglas Sequeira headet en meter utenfor.

Ti minutter etter hvilen skjøt Agustin Delgado Ecuador opp i 2-0, og på overtid punkterte innbytter Ivan Kaviedes kampen med et flott 3-0-mål. Både Carlos Tenorio og Delgado puttet ett hver da Ecuador banket Polen i åpningskampen, og står nå med to scoringer hver i kampen om toppscorertittelen.

Costa Rica tapte sin første gruppematch 4-2 for Tyskland, og dermed leder Ecuador gruppen foran vertsnasjonen, mens verken Costa Rica eller Polen har muligheter til å avansere.

- Vi har ikke vunnet noe ennå, advarte mannen som åpnet målfesten i ettermiddag, Carlos Tenorio.

- Vi ønsker å gå så langt som vi kan klare. Jeg er så lykkelig, fortsatte han.

TV 2 Nettavisen tippet Ecuador på sisteplass i puljen, og hadde mest tiltro til Tyskland og Polen. Isteden møtes nå Ecuador og Tyskland til kamp om gruppeseieren neste tirsdag.

Costa Rica, som kom til mellomspillet i 1990, men som også røk ut etter innledningskampene i VM for fire år siden, var selvsagt storskuffet.

- Av de tre sluttspillene har dette vært det verste. Vi måtte score, men klarte det ikke, sa Costa Ricas tomålsmann mot Tyskland, Paulo Wanchope.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.