Eddie reddet Molde

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

MOLDE STADION (TV 2 Nettavisen): Fem minutter ut i andre omgang ble bunnstriden i Tippeligaen avgjort. Da reddet Moldes keeper Eddie Gustafsson straffespark til Bodø/Glimt.

31.10.04 00:25

MOLDE - BODØ-GLIMT 3-0: Da Eddie reddet straffen, glapp muligheten til å klatre opp på sikker plass for Bodø/Glimt.

- Jeg så på Runar Berg at han var nervøs, og var forberedt på at han kanskje ville sette ballen midt i mål. Det gjorde han, og dermed reddet jeg straffen, sier en smilende Eddie Gustafsson til TV 2 Nettavisen.

Løsnet for Molde
Etter den redningen dominerte Molde kampen fullstendig, det var som om spillerne innså at uflaksen som har forfulgt laget hele sesongen omsider var historie. Bakover var Gustafsson sikkerheten selv, og foran Glimts mål herjet Rob Friend, John Andreas Husøy og Thomas Mork.

- Vi hadde matchvinnere i begge ender idag, Eddie reddet straffen, og John Andreas sørget for at vi fikk hull på byllen, mener Moldes trener Reidar Vågnes.

Går i tenkeboksen
Nå tar Moldes spillere en uke fri, men deretter skal sesongen evalueres. Feilene fra i år skal ikke gjentas neste sesong. Men det virker som om folk i klubben allerede har en noenlunde klar forståelse av hvorfor ting gikk galt.

- Sentrale spillere har vært skadet, dessuten mistet vi to viktige spillere og ble nødt til å bygge opp et nytt lag midt i sesongen. Vi har aldri stilt med samme lag to kamper på rad, sier Eddie Gustafsson.

Han mener at de to-tre siste kampene har vist at Molde hører hjemme i Tippeligaen.

- De nye spillerne begynner å finne seg til rette, og nå går det også greit dersom spillere blir skadet, påpeker han.

I kampen mot Glimt var Strande og Hulsker ute med skade, men nykomlingene Mavric og Friend erstattet dem på utmerket vis.

Rob Friend føler på sin side at han begynner å finne seg til rette på laget.

- Det har tatt sin tid, men nå begynner jeg å føle meg hjemme her. Men det har vært en forferdelig stressende situasjon, tanken på nedrykk har vært der hele tiden. Vi er mange nye på laget, men nå begynner det å føles som vi er en del av laget, sier en festklar Friend til TV 2 Nettavisen etter kampen.

- Sesongen i et nøtteskall
Moldes trenerduo Odd Berg og Reidar Vågnes deler spillernes syn på sesongen.

- Denne kampen var på sett og vis sesongen i et nøtteskall, vi brenner sjanser, folk stresser foran mål, men det løsner mot slutten, mener Vågnes. Han forklarer hvordan Molde havnet i bunnstriden slik:

- Det skyldes to ting, mangel på stabilitet og effektivitet, sier han, og sikter til gjennomtrekk i laget, og manglende uttelling foran motstandernes mål.

- Klubben er i en omstillingsprosess og har gått i motbakke. Men vi har tålt det, og blitt sterkere, slår Vågnes fast.

Odd Berg er også fornøyd med at laget har tålt motgangen.

- Vi har jobbet hardt for å berge plassen, og har stått fast på at dette skulle vi greie. Vi startet med høye skuldre i denne kampen, men etter at Eddie reddet straffen følte vi at vi måtte gamble, og det fikk vi uttelling for, mener han.

- Ingen selvfølge at vi klarer oss
I Glimt-garderoben var stemningen forståelig nok laber etter kampen. Nå venter kvalifisering mot enten Sandefjord eller Kongsvinger.

- Vi får oss 14 dager ekstra på jobb, men vi har en sjanse til og skal være på offensiven, slår trener Øystein Gåre fast.

Aasmund Bjørkan tar på sin side ingenting for gitt.

- Det er ingen selvfølge at vi klarer oss, det er snakk om små marginer, påpeker han. Dessuten mener han at spillerne må ta på seg sin del av skylden.

- Det er en mange som har gjort en for dårlig jobb, mener han, og etterlyser full skjerping.

- Jeg tar gjerne 14 dager til med blodslit, men som sagt, det er ingen selvfølge at vi spiller i Tippeligaen neste år, sier Bjørkan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag