Gå til sidens hovedinnhold

Eddie «The Eagle» likevel til hoppuken

– Det er flott at Eddie fortsatt hopper.

Han fikk ikke være prøvehopper, men Eddie Edwards blir likevel å se i hoppbakken under den tysk-østerrikske hoppuken.

50-åringen skal være showhopper under åpningsseremonien i Oberstdorf under slagordet «Slå, Ørnen». Det skjer i en mindre bakke, noe som burde passe den tidligere «kråkehopperen» godt.

Egentlig ønsket den engelske skihopperen å være prøvehopper under nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen, men det satte FIS en stopper for.

– Showhopping er ikke aktuelt for oss. Vi hopper ikke for moro skyld, men av høyst sportslig standard i verdenscupen, sier renndirektør Walter Hofer.

Publikumsfavoritt
Derimot gjør arrangøren av hoppuke alt for at Edwards, som bare blir kalt «The Eagle», skal få sette utfor.

– Det er flott at Eddie fortsatt hopper. Under vår konkurranse, «Slå, Ørnen», blir også den nervøse belastningen mindre på ham enn om han måtte sette utfor OL-bakken i Garmisch-Partenkirchen, sier hoppukesjef Stefan Huber.

Eddie «The Eagle» ble verdenskjent på slutten av 1980-tallet. Flaksehopperen deltok i OL i Calgary i 1988. Han landet langt oppe i bakken, men ble publikumsfavoritt for sitt mot.

Han deltok i hoppuken, men et kragebeinsbrudd i Innsbruck i 1989 satte stopp for videre hopping for briten som hoppet med briller. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken