RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eddies eventyrkveld

Sist oppdatert:
Takket være Lyn-keeper Eddie Gustafsson (29) fortsetter Vålerengas Lyn-mareritt på 25. året. Men visste han hvor Jarl-André Storbæk skulle sette straffesparket han reddet? Les også: - Burde vært utvist

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen) VÅLERENGA – LYN OSLO 1-2: – Det var skönt å spille i dag. Jeg hadde en god følelse helt fra begynnelsen av, sier Gustafsson.

Den svenske keeperen fikk endelig sjansen etter at Johan Dahlin tabbet seg ut i forrige kamp mot Lillestrøm. Etter å trolig ha misset en plass i Sveriges VM-tropp på grunn av benkesliting i Lyn, var Gustafsson kampens store spiller i seieren over Vålerenga.

Dermed fortsetter Lyn-spøkelset for Vålerenga. Laget har ikke slått Lyn i et eliteserieoppgjør siden juli 1981.

Kjenner Storbæk

Gustafsson gjorde flere flotte redninger, men ingen var viktigere enn strafferedningen etter 16 minutter da han fikk hendene på 11-meters-forsøket fra Jarl-André Storbæk.

– Eddie var knallbra i dag. Han kjenner jo Storbæk fra tiden i Ham-kam, så det er mulig han hadde noe innside-informasjon der, sier Lyn-trener Henning Berg.

Berg hadde bestemt seg for å gi Gustafsson sjansen etter cuptapet for Lillestrøm i midtuka.

– Johan (Dahlin) har ikke vært helt topp i det siste, og keepere kan ofte bli preget av feilene de gjør. Derfor valgte jeg Eddie, og han sto fram og viste klasse i dag. Redningene hans var avgjørende for kampen, sier Berg

Eddie: – Prøvde å lese skuddet

Selv mener Gustafsson at det ikke er noen fordel av å kjenne straffeskytteren, slik han gjør med Storbæk.

– Jeg prøvde å lese ham og se hvor han ville skyte. Men jeg tok bare en sjans. At vi spilte sammen i Ham-kam gjør det ikke lettere, jeg tror det er vanskeligere å lese en spiller du kjenner godt, sier han.

Nå håper han uansett å være Bergs førstevalg i kampene framover.

– Selvfølgelig vil jeg alltid spille. Sånn er det enten du spiller i 3. divisjon eller Tippeligaen. Jeg håper og tror at dagens kamp betyr en del når laget skal tas ut neste gang, sier Gustafsson, som denne uken har antydet at han ønsker seg vekk fra Lyn på grunn av manglende spilletid.

– Det betyr ingenting nå. Får jeg spille, er jeg fornøyd jeg, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere