*Nettavisen* Sport.

Eden Hazard er klar for Real Madrid

NY KLUBB: Eden Hazard er klar for Real Madrid. Foto: Ozan Kose (AFP / NTB scanpix)

Forlater Chelsea etter sju sesonger.

08.06.19 00:26

Den belgiske magikeren er Real Madrid-spiller. Det bekrefter den spanske klubben på eget nettsted fredag kveld.

Ifølge spanske medier skal prislappen ligge på rundt 100 millioner euro, eller grovt regnet rundt 980 millioner norske kroner.

Hazard har knyttet seg til Real Madrid i fem sesonger, fram til 30. juni 2024.

Klubbens nye superstjerne blir presentert for sine nye hjemmesupportere på Santiago Bernabéu torsdag 13. juni.

28-åringen blir dermed Real Madrids andre signering i løpet av kort tid. Nylig ble det offentliggjort at den serbiske spissen Luka Jovic også slutter seg til storklubben.

Eden Hazard forlater altså klubben han kom til i 2012, og har vunnet to Premier League-titler med. Belgieren har også vunnet FA-cupen og ligacupen én gang hver med Chelsea, i tillegg til to Europa League-triumfer.

Tar farvel

Hazard scoret 85 ligamål for londonklubben, noe bare Frank Lampard og Didier Drogba overgår i klubbhistorien. Ifølge Chelseas eget nettsted er belgieren også spilleren som har skapt flest målsjanser (595 sjanser) i Premier League siden ankomsten til Stamford Bridge på sommeren for sju år siden.

I et lengre innlegg på Facebook seint fredag kveld tar Hazard en avskjed med sine mangeårige fans i Chelsea.

28-åringen innleder med å forklare at drømmen hans som liten gutt var å spille for nettopp Real Madrid, og legger til at han har gjort sitt aller beste for å ikke bli distrahert av spekulasjonene og medieoppstusset rundt fotballframtida hans.

«Nå som klubbene er enige, håper jeg dere forstår at jeg måtte ta steget videre til det neste kapittelet mitt, akkurat som alle dere bør gjøre hvis dere får sjansen til å leve ut drømmene deres. Å forlate Chelsea er den største og tøffeste avgjørelsen i karrieren min per dags dato», poengterer Hazard.

«Når dette nå er kjent, vil jeg gjerne understreke en ting som er helt klart for meg. Jeg har elsket hvert eneste øyeblikk i Chelsea, og ikke en eneste gang har jeg vurdert, og jeg ville heller aldri ha dratt til en annen klubb», fortsetter han.

Hintet om overgang

Det har lenge blitt spekulert i at Hazard var på vei til Real Madrid og etter at han ledet Chelsea til triumf i Europa League nylig, bekreftet angrepsspilleren langt på vei selv at han var på vei bort fra londonklubben, og at en overgang var på trappene.

- Jeg tror dette var farvel, men du vet aldri i fotball, sa han til BT Sport.

- Den endelige avgjørelsen blir tatt i løpet av et par dager. I dag var det kun finalen som sto i fokus for meg. Jeg har tatt avgjørelsen min og nå venter jeg bare på klubbene. Drømmen min var å spille i Premier League og jeg har oppnådd det med en av de største klubbene, så nå er det nok på tide med en ny utfordring, sa belgieren.

Hazard ble hentet til Chelsea fra franske Lille for rundt 32 millioner pund i juni 2012. Han har vært en stor suksess under sine år i Stamford Bridge-klubben.

Han har vært med å vinne Premier League-tittelen to ganger, Europa League to ganger, samt både FA-cupen og ligacupen under tiden hos de blåkledte.

Herjet i Premier League

I flere sesonger har det imidlertid versert rykter om at Hazard har vært på radaren til Real Madrid. Spesielt i perioder der det har vært turbulent i Chelsea.

Nå har den spanske hovedstadsklubben endelig fått sin mann.

Hazard var i lysende form for Chelsea i Premier League i den nylig avsluttede sesongen og vartet opp med 16 scoringer og 15 assists i løpet av 37 kamper.

Det gjorde ham til «poengkonge» i den engelske toppdivisjonen.

Totalt har han scoret 110 mål på 352 kamper for Chelsea i alle turneringer.

Hazard står bokført med 100 kamper og 30 mål for det belgiske landslaget. Han var med på å bli nummer tre med landslaget under VM i Russland sommeren 2018.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag