RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Edus presse-boikott

Sist oppdatert:
Lyns genierklærte spiss returnerte til Oslo fredag, uten å si et eneste ord til pressen.

Chinedu Obasi Ogbuke, bedre kjent som Edu, var kanskje Tippeligaens heteste salgsobjekt etter sin sensasjonelle avslutning på sesongen i fjor.

Det fantes knapt den europeiske storklubben som ikke ble linket til 20-åringen i fjor høst, men da overgangsvinduet åpnet i januar, var det ikke mange interessenter igjen. Etter at avtalen med Lokomotiv Moskva-avtalen gikk fløyten i romjula, har nigerianeren vært på desperat jakt etter en ny arbeidsgiver – uten å lyktes.

Lyn-retur
Fredag ettermiddag returnerte han til Oslo, sammen med sin klubbkollega Bala.

Etter landing Gardermoen nektet imidlertid både agent John Shittu og spilleren selv å prate med pressen

- Ja, de kommer
Pratet gjorde derimot Torgeir Bjarmann - tidligere på dagen.

- Ja, jeg kan bekrefte at de er på vei tilbake til Norge, og at jeg skal møte ham senere i ettermiddag. Det var visse papirproblemer på flyplassen i London, men det ser ut til å ha ordnet seg nå, sa sportsdirektør Torgeir Bjarmann til Nettavisen tidlig fredag ettermiddag.

Edu trente først en uke med Wigan i januar, før han de siste to ukene var i Portsmouth. Der skal han etter sigende ha gjort sine saker bra.

- De tilbakemeldingene vi har fått fra Portsmouth har vært gode, bekrefter den tidligere Lillestrøm-stopperen.

- Det ble en ekstra treningsuke med Portsmouth den uka her. Betyr det at det forligger en avtale om en overgang til Portsmouth till sommeren?

- Nei, det foreligger ingen form for avtale med Portsmouth. Problemet var at Portsmouth ønsket å få se ham i en hel treningsuke, ellers har de hatt midtukekamper, og generelt hatt det litt «rotete» treningsmessig, mener Bjarmann.

Bala i finalen
Han er ikke redd for at han skal få tilbake to umotiverte og utrente nigerianere til Lyn-troppen knappe to måneder for seriestart.

- På ingen måte. Bala har spilt det afrikanske U20-mesterskapet for Nigeria, og gjort sine saker meget bra – Nigeria kom til finalen hvor de tapte, og Bala spilte alle kampene.

- Edu har trent på gress mot gode spillere den siste tiden, så det er mer snakk om at de må venne seg til snø og sludd og de norske forholdene her.

Jakter midtbanespiller
Med Edu og Bala på plass, mener Bjarmann Lyn-stallen er nesten fulltallig. Det eneste han ønsker, er en midtbanespiller til.

- Vi har tre gode, men veldig like spillere i Gislason, Sokolowski og Tessem. Vi ønsker en spiller som er litt annerledes enn dem.

- Øyvind Gram?

- Vi la inn et bud på ham, men det var veldig stor avstad mellom budet og Moldes krav.

Bjarmann vil likevel ikke avskrive den talentfulle midtbanespilleren helt.

- Det er fortsatt lenge til det norske overgangsvinduet stenger, bemerker han tørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere