*Nettavisen* Sport.

Edvald: - Jeg blir hjelperytter

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Slik skal Edvald Boasson Hagen komme i form til Tour de France.

Sammen med flere sammenlagtkanoner står Edvald Boasson Hagen på startlisten til Criterium du Dauphine.

Boasson Hagen har med seg blant annet Richie Porte og Bradley Wiggins på et knallsterkt Team Sky-lag i Frankrike. Et lag som har et klart mål om at sistnevnte skal gjenta fjorårets seier i oppkjøringsrittet til Tour de France.

- Det er et viktig ritt for formen, men jeg blir nok mest hjelperytter. Jeg går ikke inn i rittet med noen mål for meg selv, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Kjører for fullt
Rittet begynner med en prolog i Grenoble søndag, noe som skal kunne passe nordmannen godt. Etterpå venter tre småkuperte etapper, som også bør passe han bra.

- Jeg vil prøve å kjøre så fort som mulig på prologen, men jeg har ikke noe mål i sammendraget. Det er ingen spurtetapper, men jeg vil gjøre så godt jeg kan, så tar vi det deretter.

Boasson Hagen har kjørt rittet de to siste årene, med én etappeseieren fra 2010-rittet som resultatmessig høydepunkt. Hvordan formen er i år, er han litt usikker på.

- Jeg har trent godt etter Glava Tour, så jeg håper formen er bra. Jeg var litt syk, men har trent bra for det, sier 25-åringen.

Les også:Schleck forandrer Tour de France-plan

Tror på Wiggins
Én annen Team Sky-rytter går for sammendraget. Bradley Wiggins har hatt en strålende sesong hittil, og seiler opp som én av de aller største favorittene til Tour de France-seieren. Siste skritt mot toppformen er åttedagersrittet.

- Vi vil prøve å vinne med Wiggins. Vi skal gjøre det vi kan for det. Det er et stort løp, så vi tar ikke noe for gitt.

- Tror du han vinner?

- Jeg må jo tro at han vinner, han ser bra ut.

I fjor overbeviste Boasson Hagen stort i fjellene. Så hardt kjørte han, at Ivan Basso kom bort til Sky-bussen og skrøt av nordmannen. Italieneren selv ble kjørt av da nordmannen brukte kjempekreftene.

Les mer:- Du drepte meg nesten!

Begynner tidlig
Noen reprise av den fantastiske kjøringen, tviler hovedpersonen på.

- Vi får se. Det er andre på laget som også er gode i bakkene, så det kan hende jeg må jobbe tidligere og dra på flatene. Da blir det vanskeligere å sitte med i bakkene, sier Edvald.

Criterium du Dauphine begynner søndag, med en 5,7 kilometer lang tempo i Grenoble. Team Sky stiller til start med Bradley Wiggins, Chris Froome, Edvald Boasson Hagen, Christian Knees, Danny Pate, Richie Porte, Michael Rogers og Kanstantin Sivtsov.

Prologen kan du se LIVE på TV 2 Zebra fra klokken 13.00. Boasson Hagen starter sin prolog klokken 12.00, som nummer 21. Bradely Wiggins er siste startende og starter klokken 14.34.

Se hele startlisten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.