Sykkelverdenen sitrer etter nyheten om at en viss HTC-rytter skal melde sin overgang til Team Sky, men verken Kanstantin Sivtsov eller Danny Pate skapte store overskrifter da de offentligjorde at de får britisk arbeidsgiver neste sesong.

Laget består av flere ryttere med bakgrunn fra Bob Stapletons mannskap, inkludert Edvald Boasson Hagen. Dette var viktig da hviterusseren Sivtsov valgte nettopp Sky som sitt nye lag.

- Laget er sterkt og jeg kjenner mange ryttere der. Tidligere har jeg syklet med Thomas Løvkvist, Michael Barry, Edvald Boasson Hagen, Michael Rogers og Morris Possoni. De har alle fortalt meg hvor bra det er i forhold til organisering og måten de følger deg opp, sier Sivtsov ifølge velonation.com.

Det alle nå lurer på er hva dette betyr for Mark Cavendish’ beslutning. Briten og Bernhard Eisel har ikke sagt noe om hvor de skal sykle neste år, duoen velger etter all sannsynlighet samme lag.

Team Sky og Omega Pharma-Quick Step virker å være duoens heteste alternativer.

Dave Brailsford er mannen som skal sy sammen et slagkraftig Sky-lag foran 2012-sesongen. Det virker som briten har signert HTC-duoen for å fylle de samme rollene de hadde i det amerikanske laget.

Mens Sivtsov imponerte med sin tiendeplass i Giro d’Italia har Pate for det meste utfylt rollen som hjelperytter for Mark Cavendish.

- Danny er ekstremt rutinert rytter. I tillegg til å være en av feltets sterkeste ryttere er han en temporytter i verdensklasse, mener Brailsford.

- I Kanstantin har vi en allsidig og sterk rytter som vil være en fantastisk tilvekst til vårt lag. Med sin topp ti-plassering i en av de hardeste utgavene av Giro d’Italia gjennom tidene viste han hvilket spennende talent han er, forteller Brailsford om 29-åringen.

Begge syklistene har vært av høy klasse i flere år og vil gjøre det enda vanskeligere for Sky-rytterne å få delta i de mest prestisjefulle rittene på kalenderen.