Gå til sidens hovedinnhold

Edvald Boasson Hagen slått på målstreken

- Det var surt å bli slått på linja av Gilbert på den måten, sier Boasson Hagen.

Philippe Gilbert, BMC, vant den tolvte etappen i Vuelta Espana da han hentet Edvald Boasson Hagen med få meter igjen til mål. Rigoberto Uran kjørte et sterkt opptrekk for nordmannen, og Boasson Hagen hadde flere meter på andremann da han startet spurten. Det så lenge ut til å bli en norsk jubeldag, men Gilbert klarte å utnytte dragsuget til Boasson Hagen i spurten.

Det resulterte i første seier til Gilbert siden han ble verdensmester i sykling i 2012, et ritt som han vant foran Boasson Hagen. Nordmannen misliker at historien gjentar seg.

- Det var surt å bli slått på linja av Gilbert på den måten. Jeg trodde virkelig jeg skulle klare å ta seieren det etter det opptrekket jeg fikk, men jeg startet kanskje spurten litt tidlig. På den andre siden var planen egentlig å støte fra feltet tidligere, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Hard Spurt
Den tolvte etappen av Vueltaen var 165 kilometer lang og gikk fra Maella til Tarragona. Avslutningen i Tarragona tok Boasson Hagen på sengen.

- Spurten var ganske hard, og bakken opp mot spurten var brattere enn jeg trodde. Jeg fikk et veldig bra opptrekk av Henao, som gjorde at jeg kom veldig langt frem før jeg startet spurten, sier Boasson Hagen.

Ser fremover
Han ble i dag tatt ut til å representere landslaget i VM senere i september. Det ser Sky-syklisten frem til.

- Jeg gleder meg til VM. Formen føles bra, og jeg mener å være helt tilbake igjen etter skaden i Tour de France, men først og fremst er målet å komme gjennom Spania rundt, få gode resultater her og bygge formen enda bedre, sier Boasson Hagen.

Lykkelig vinner
Gilbert har hatt et vanskelig år i verdensmestertrøya. Belgieren var rørt da han ble intervjuet av arrangøren etter målgang

- Det er spesielt å ta årets første seier. Det var ekstra godt å vinne i dag på grunn av at jeg har familie i området, sa Gilbert etter målgang.

Vincenzo Nibali leder fortsatt rittet sammenlagt.

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken