Gå til sidens hovedinnhold

Edvald: - Det er ingen dramatikk i dette

Edvald Boasson Hagen avviser at et nytt trenerteam lokker han utenlands.

HØVIK (procycling.no): Torsdag formiddag var Edvald Boasson Hagen til stede da Cycling Event Norway presenterte arrangementet, lagene og ryttere til årets Glava Tour.

Der fortalte Boasson Hagen at han stiller til start for å vinne Norges største sykkelritt gjennom tidene. 24-åringen vil også toppe det med å vinne etappen til Lillehammer lørdag 19. mai.

Det blir i så fall med et nytt trenerapparat i ryggen.

Tidligere denne uken ble det kjent at Edvald Boasson Hagen bryter samarbeidet med sin personlige trener gjennom de siste syv årene, Fredrik Mohn.

Nøkkelrolle for Arvesen
- Det er ingen dramatikk i dette. Sky har utviklet et trenerteam, og de ønsker at alle rytterne skal være med i det opplegget, forteller Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

- Noen små endringer blir det alltids med ny trener, men i hovedtrekk blir det mye av det samme som før. Langkjøring, intervall og spurttrening om hverandre, legger han til.

Skys trenergruppe består av blant andre Kurt Asle Arvesen, Tim Kerrison, Bobby Julich og Rod Ellingsworth.

Nettopp Kurt Asle Arvesens rolle blir viktig når det kommer til norsk vintertrening. Skitrening er nok ikke det britene kan mest om.

- Det blir ikke noe problem. Kurt Asle (Arvesen) er min kontaktperson i Sky-laget. Han har god erfaring med dette, forsikrer 24-åringen.

- Det har uansett ikke blitt mye skigåing på meg de siste årene. Denne vinteren gikk jeg bare fire skiturer, legger han til.

Vil ikke flytte på seg
Boasson Hagen har bodd hjemme i Norge hele sykkelkarrieren. Det til tross for at Boasson Hagens gamle arbeidsgiver, Columbia-laget, ga rudsbygdingen flere hint om at han burde flyttet sørover da han sto på lønningslisten i det amerikanske laget i 2008 og 2009.

Det er fremdeles ikke noe tema for Edvald Boasson Hagen.

- Jeg var bare tre uker hjemme i løpet av denne vinteren før sesongen startet. Det er ikke aktuelt å flytte til utlandet, jeg vil fortsatt bo hjemme i Norge, forsikrer han om.

Nordmannens talent er utvilsomt unikt. Spørsmål har bare vært i hvilken retning han vil utvikle seg. Selv vil ikke Boasson Hagen gjøre noen forandringer.

- Jeg ønsker å fortsette som nå. Jeg vil beherske det meste, alt fra bakker til massespurter, forteller 24-åringen.

- Hva med tempoøvelsen som har gitt deg gode resultater tidligere?

- Jeg har ikke lagt opp til noen spesifikk tempotrening, svarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kan fortsatt ringe Mohn
Med Tim Kerrison og Kurt Asle Arvesen i ryggen kan ikke sykkelrytteren klage på støtteapparat. Da procycling.no snakket med Arvesen onsdag ga han Kerrison en stor del av æren for at Bradley Wiggins har imponert så mye i årets sesong.

- Tim er utrolig revolusjonerende og nytenkende når det gjelder trening på sykkel. Det ser ut som det har funket bra til nå.

Les også: - Edvald får en av verdens beste trenere

Hvis det ikke er bra nok for Boasson Hagen har han alltids en plan B på lur.

- Jeg kan fortsatt ringe Mohn om jeg lurer på noe, avslutter Edvald Boasson Hagen med et smil om munnen.

PS! Glava Tour arrangeres mellom 16. og 20. mai. procycling.no vil følge rittet LIVE fra start til mål på hver etappe. Du kan lese mer om det norske etapperittet her på procycling.no frem mot rittstart.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken