*Nettavisen* Sport.

«Edvald er i kjempeform»

Edvald Boasson Hagen (Team Sky) vinner den andre etappen i Volta ao Algarve 2012. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Men Mark Cavendish må mislykkes for at nordmannen skal få muligheten til å kjøre for seier.

16.03.12 12:29

Med Thor Hushovd ute av rittet, legges alle de norske forhåpningene om seier i Milano-Sanremo på skuldrene til Edvald Boasson Hagen.

Sky-rytteren viste fryktinngytende form under Tirreno-Adriatico, og velten som sendte han ut av rittet, virker ikke til å ha satt nordmannen noe tilbake.

- Ja, at han er i kjempeform, det har vi jo sett den siste tiden. Han fikk en fillevelt i Tirreno-Adriatico, men er fit-for-fight nå, forklarer Kurt Asle Arvesen til TV2.

Nordmannen, som i fjor var lagkamerat med Boasson Hagen, fungerer nå som Boasson Hagens «coach» i Team Sky. Han har dermed god oversikt over nordmannens form.

Cavendish hovedkaptein
Det som derimot kan sette en stopper for den norske seiersdrømmen er den regjerende verdensmesteren.

For Mark Cavendish har lenge uttalt at den italienske klassikeren betyr ekstra mye i år.

Les også:- Edvald beviste nok som førsteårsproff

Under lagets pressekonferanse torsdag sammenliknet han det tradisjonsrike italienske rittet med en opera, og la ut i detalj hvordan han hadde tenkt til å henge med i feltet helt inn på oppløpet.

Da sier det seg selv at briten blir kaptein med stor «K» i Team Sky. Men det er ikke ensbetydende med at Boasson Hagen ikke kan få kjøre for egne muligheter.

- Edvald skal beskyttes, i likhet med Cavendish. Men henger Cav med opp Poggio-bakken på tampen, må Edvald ofre seg og kjøre for ham, forklarer Arvesen.

Edvald kan bli historisk
Thor Hushovd er en av dem som ikke tror at Cavendish orker å henge med opp Poggio, som rytterne når toppen av kun seks kilometer fra målstreken.

Får nordmannen rett i den spådommen, er Arvesen sikker på at Boasson Hagen er klar til å tre inn i kapteinsrollen.

- Blir det for tøft for Cavendish inn mot mål er det godt mulig at Edvald får sjansen selv. Han er sterk nok til å henge med helt inn, og kan meget vel vinne dette rittet, spår Arvesen.

Det vil i så tilfelle bli første gang en nordmann vinner rittet, som regnes som et av fem monumenter i sykkelsporten. Nærmest har Thor Hushovd og Knut Knudsen vært, begge har tredjeplasser som «personlig rekord».

Milano-Sanremo følger du LIVE fra første til siste sykkeltråkk hos procycling.no. Vi gir deg også reaksjoner og kommentarer i etterkant av rittet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.