RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Edvald er Merckx' favoritt

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Eddy Merckx peker ut Edvald Boasson Hagen som favoritt foran Tour of Oman.

Eddy Merckx, en av sykkelsportens største legender, spår at Edvald Boasson Hagen igjen vil kjempe om sammenlagtseieren i Tour of Oman. Bare tempokongen Fabian Cancellara slo rudsbygdingen i fjorårets utgave av rittet.

Fjorårets ritt var det første Tour of Oman noensinne, mens Tour of Qatars historie strekker seg tilbake til 2002. Siden oppstarten har sprintere dominert i Qatar. Merckx spår at en annen type ryttere vil prege Tour of Oman i år.

LES OGSÅ:Edvald svarte leserne

- Jeg tror rittet vil være totalt forskjellige fra Qatar fordi løypen er mye hardere. I fjor var ikke alle veiene ferdig og rytterne spurte etter mer klatring, så i år blir det mer klatring, sier Merckx ifølge cyclingews.

I fjor ble alle etappene i Oman avgjort i massespurter, untatt tempoetappen så klart. Introduksjonen av klatringen til Jabal al Akhdhar i årets ritt gir det en ny dimensjon.

Det grønne fjellet
Rytterne skal klatre seks kilometer mot toppen av Jabal al Akhdhar, som betyr det grønne fjellet på arabisk, på den fjerde etappen.

- Det er ti prosent stigning i gjennomsnitt og partier på 17 eller 18 prosent, så det blir veldig tøft. Dagen etter er det en tempoetappe. Det er ni kilometer oppover og ni kilometer nedoer, det går opp og ned, forteller Merckx, som er med å organisere rittet.

Klatringen er på atten kilometer, men Merckx mener de første seks er tøffe nok til å gjøre utslag.

DISKUTER TOUR OF OMAN HER!
Chava skriver: Må si Tour of Oman ser spennende ut i år. Merk dere etappen til Green Mountain: avsluttes med 6km stigning på 10% snitt, partier på 17%.

- Gesink, Rodriguez, Edvald og Phinney
Tempospesialistene Fabian Cancellara, vår egen Edvald Boasson Hagen og Cameron Meyer tok de tre første plassene i fjorårets ritt. I 2011 tror Merckx klatrespesialistene også vil være med i kampen om sammenlagtseieren.

- Det er veldig vanskelig å spå, kanskje ryttere som Robert Gesink, Joaquím Rodriguez, Edvald Boasson Hagen, Taylor Phinney, sier kannibalen.

- Kanskje til og med Cancellara nå som han har Tour of Qatar i beina, men jeg tror Jabal al Akhdhar (Det grønne fjellet) vil avgjøre vinneren, konkluderer han.

GABBAS BLOGG:Med sidevinden som våpen

Gesink og Rodriguez vil forsøke å ta tid på tempospesialistene opp mot Det grønne fjellet, og rytte som Edvald, Cancellara og Phinney vil prøve å avgjøre rittet på den atten kilometer lange tempoetappen.

Edvald kjørte en fantastisk tempoetappe i fjor. Da slo han selveste Fabian Cancellara med sytten sekunder over nitten kilometer. Spartacus, Cameron Meyer og Marco Pinotti var de eneste som var under minuttet bak.

Thor Hushovd, Gabriel Rasch (Garmin-Cervélo), Kurt Asle Arvesen (Team Sky) og Alexander Kristoff (BMC Racing Team) kjører også rittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere