RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Edvald forlenger med Team Sky

Sist oppdatert:
Boasson Hagens nye kontrakt binder nordmannen til laget til 2014.

HØVIK (procycling.no): Edvald Boasson Hagens første kontrakt med Team Sky løp opprinnelig ut 2012-sesongen. Halvveis i avtalen var det lagt om til reforhandling av lengde og betingelser. I forbindelse med lagets treningsleir på Mallorca, ble partene enige om en ny avtale som strekker seg ut 2014.

Det ble offentliggjort under en pressekonferanse utenfor hovedstaden, onsdag:

- Jeg har hatt to gode år i Team Sky og har virkelig satt pris på å være en del av laget. Jeg har noen flotte lagkamerater her og støtteapparatet er fantastisk, sier Boasson Hagen.

Team Sky-sjefen Dave Brailsford er strålende fornøyd med å behold nordmannen i Team Sky til 2014. Han mener nordmannen er en av de største talentene i internasjonal sykkelsport.

- Edvald er allment kjent som en av de mest spennende rytterne i det profesjonelle feltet og vi er glad for at han har valgt å bli med Team Sky i ytterligere tre sesonger, forteller Brailsford.

- Kunne kjørt på hvilke som helst lag
Det har naturlig nok ikke manglet på beilere etter 24-åringens underskrift.

- Edvald kunne kjørt på nesten hvilket lag han vil i framtiden. De viktige forutsetningene har vært et godt miljø, en god struktur og en god økonomsik forankring. Å vite at laget lever i årene som kommer, er veldig viktig. Når man får økonomien opp på et nivå vi er veldig godt fornøyd med, fortalte manager Birger Hungerholdt på pressekonferansen.

- Edvald er i toppdivisjonen når det gjelder honorar. Han er blant verdens beste syklister og får et oppgjør for det, la han til.

LES MER:Arvesen klar for klassikerne

Boasson Hagen sier selv at det ikke var aktuelt å sykle et annet sted enn Team Sky akkurat nå.

- Jeg trives godt på dette laget og ser ingen grunn til å bytte. Dessuten hadde jeg ett år igjen av den forrige avtalen. For meg betyr trivselen mer enn det rent økonomiske, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

Målet: Vinne Paris-Roubaix
Boasson Hagen vant to etapper i årets Tour de France. Neste år kan de bli færre muligheter for nordmannen. Grunnet mark Cavendish' inntog.

LES MER:- Jeg ser ingen ulemper med Cavendish

- Hovedsaklig skal jeg hjelpe laget, men jeg kommer også til å få egne muligheter. På etappene som er harde for Cavendish, og der Wiggins ikke har noe å hente, forteller han.

Edvald ser som Thor Hushovd med glede frem til april. Både Boasson Hagen og Hushovd har klassikeren Paris-Roubaix som årets absolutte høydepunkt.

- Paris-Roubaix er det gjeveste denne sesongen. Hovedmålet er å vinne Paris-Roubaix i løpet av karrieren, avslører Boasson Hagen.

- Tilbud om 20 millioner i året
Den tidligere Maxbo Bianchi-rytteren er blitt svært attraktiv på sykkelmarkedet etter at han i sommer vant to etapper i Tour de France. 24-åringen vant også Eneco Tour i Benelux-området og den tyske endagsklassikeren Vattenfall Cyclassics.

LES MER:Tilbud om 20 millioner i året

Boasson Hagens manager har tidligere fortalt at interessen for nordmannens fremtid er stor blant storlagene i sykkelsporten. Flere av sykkelsportens største lag lag skal ha kommet med henvendelser angående Boasson Hagens tilgjengelighet foran 2013- og 2014-sesongen. Nordmannen skal ha fått tilbud om en årslønn på 20 millioner kroner.

Onsdag ville verken hovedpersonen selv eller manageren si noe om årslønnen. Hungerholdt avslørte imidlertid følgende overfor procycling.no:

- Det er et toppsjikte innenfor sykkelsporten bestående av ryttere som kan stå på podiet under de store etapperittene, vinne de største klassikerne eller en VM-tittel. Edvald er nå oppe blant disse rytterne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere