*Nettavisen* Sport.

Edvald gjør comeback

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg håper bare på å fullføre rittet, sier Edvald Boasson Hagen.

26.05.10 10:47

Akillesskaden som ødela vårsesongen, er på vei inn i glemmeboka. Nå er det Bayern rundfahrt og oppkjøringen til Tour de France som gjelder for Edvald Boasson Hagen.

Les også: Lei skade for Edvald

- Jeg tar det bare som en gjennomkjøring og en test, så det blir spennende å se hvordan det går. Jeg håper bare på å fullføre rittet, sier Boasson Hagen til procycling.no.

En naturlig målsetting for en rytter som kun har 22 løpsdager på baken i 2010, og som ikke har konkurrert siden E3 Prijs-Harelbeke i slutten av mars. I dragsuget forsvant ritt som Paris-Roubaix, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Tour de Picardie.

Men verst av alt var vissheten om at det kunne true årets Tour de France-deltakelse.

Mangler hardtrening
Lars Petter Nordhaug har trent med gudbrandsdølen de siste ukene. Han sier følgende om 23-åringens form per dags dato:

- Jeg tror han er i brukbar form. Han har trent 20-25 timer de siste par-tre ukene og har et ganske godt grunnlag. Men han har ikke kjørt noe særlig hardt, og da kan det hende han får det litt tungt i bakkene, sier Nordhaug til procycling.no.

Og med «hardt» mener vestfoldingen intervalløkter eller løp som inneholder spurting og store mengder melkesyre.

- Jeg tror ikke man bør forvente så mye av ham i Bayern rundfahrt. Han skal bare kjøre igjennom.

- Rekker han Tour de France?

- For Edvalds del er det bare snakk om han er frisk eller ikke. Er han det, og unngår har problemer utover, kjører han garantert. Selv i dårlig form er han god nok til å kjøre touren. Dessuten er det viktig for ham å få erfaring i det rittet, mener Nordhaug.

Syk flytur
Ettersom både Edvald og Kurt Asle Arvesen har vært skadeplaget den siste tiden, burde man kanskje satt noen kroner på Nordhaug selv under det tyske etapperittet denne uka.

Les også: Slik skal de finne Tour de France-formen

Da procycling.no snakket med 26-åringen før starten i Erding, kunne han imidlertid fortelle at heller ikke han har hatt en problemfri oppladning:

- I utgangspunktet var vel jeg i best form av de norske, men jeg fikk noe magegreier på vei ned hit. Jeg satt og kastet opp under hele flyturen ned. Det var nok ingen perfekt oppladning, men ettersom jeg har vært frisk siden oktober, kan jeg nok ikke klage for mye, humrer han.

- Kan det likevel være at vi ser navnet ditt et godt stykke oppe på resultatlistene?

- I forkant hadde jeg en tanke om å kjøre litt for egne plasseringer. Nå får jeg bare komme meg igjennom den første dagen, så får vi se hva som skjer videre, avslutter Nordhaug.

PS! Etapperittet Bayern rundfahrt starter i Erding onsdag og avsluttes søndag.

Vil du vinne en tur til Tour de France?Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.