*Nettavisen* Sport.

Edvald-hjelper dropper touren

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

En av Skys viktigste brikker dropper Tour de France for å satse på OL i London.

Britiske Geraint Thomas har vært en av Skys beste ryttere de siste sesongene.

Thomas holder høyt nivå både på tempo, brostein og som spurtopptrekker, i tillegg til å kunne klatre tålig bra. Dette har gjort han til en verdifull hjelper for Bradley Wiggins, Juan Antonio Flecha og ikke minst Edvald Boasson Hagen de siste årene. Boasson Hagen har gjentatte ganger de senere årene blitt trukket frem av Thomas nær målgang.

Neste år slutter Mark Cavendish seg til laget, og Thomas kunne vært viktig for Cavendish i kampen verdensmesterens andre strake poengtrøye. Det kommer imidlertid ikke til å skje. Den tidligere banesyklisten vil nemlig satse på OL på hjemmebane, og vraker dermed verdens største sykkelritt. Dette bekrefter han overfor BBC Sport Wales.

- OL er hovedmålet for meg, så jeg vil ikke gjøre noe som setter det i fare. Å kjøre touren er et sjansespill. Jeg kunne vært i god form (til OL), men jeg kunne også endt opp med slitne knær og lår.

Som oppladning til OL, hvor han skal kjøre på bane, velger han å kjøre Giro d’Italia. Dette gjorde han også før OL I Beijing. I Kina endte det med gull I forfølgelsesritt, noe han håper å kunne gjenta neste år.

- Dette vil gi med et treukersritt, samtidig som jeg vil klare å venne meg til å sykle på bane igjen. Det gir meg også muligheten til å kvalifisere meg til laget.

Thomas er fornøyd med sitt valg, selv om det betyr at han mister det første Tour de France med Cavendish på lag.

- Det var opp til meg. Jeg snakket selvfølgelig med trenerne og ansatte, men det var mitt valg og jeg er komfortabel med det. Tour de France er svært, spesielt neste år med Cav på laget, og jeg ville elsket å være med på det, sier Thomas.

- Men OL er hovedmålet. Jeg kan fortsatt sykle Tour de France neste år, det er et årlig arrangement. OL på hjemmebane er en ting som bare skjer en gang i løpet av livet.

Selv uten Thomas på laget til neste års Tour de France er Team Skys mål å vinne både den gule og den grønne trøyen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag