*Nettavisen* Sport.

Edvald hylte og skrek på Kristoff

Foto: Trond Reidar Teigen (www.procycling.no)

De norske superstjernene skværet opp etter spurttrøbbel.

16.05.13 21:23

SKIEN (procycling.no): Alexander Kristoff vant torsdag sin andre seier på rad i Glava Tour. Etter triumfen beklaget han via pressen overfor Edvald Boasson Hagen.

Han følte han hadde hindret sin jevngamle rival i spurten.

- Jeg skal vel ikke nekte for det, sier Edvald Boasson Hagen konfrontert med beklagelsen, før han fortsetter: - Han kom på innsiden av meg og fikk en luke. Da ble det vanskelig å komme opp igjen. Heldigvis holdt jeg meg på hjula og er glad for det.

Kristoff: - Bremsene virket ikke
Forklaringen til Alexander Kristoff var at bremsene ikke fungerte som de skulle i de siste smale svingene, med 500 meter igjen til mål.

- Jeg hadde ikke bremser da jeg kom inn i siste sving. Jeg hadde ikke noe valg, og stjal posisjonen til Edvald på slutten. Jeg hørte han hylte og skreik, men alternativet var å krasje fordi jeg hadde ikke bremser, sier Kristoff beklagende på seiersintervjuet like etter målgang.

Les også: Her slår Kristoff til igjen

Samtidig forklarte Kristoff at det ikke var planlagt å komme inn på oppløpet foran Boasson Hagen.

- Det var ikke meningen å gå forbi Edvald så tidlig. Jeg hadde egentlig tenkt å legge meg på hjulet hans, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Edvald: - Kristoff bryr seg ikke så mye
Sky-rytter Boasson Hagen hadde ingen mening om forklaringen til sin tidligere lagkamerat, selv om han kommer med et lite stikk til sin mangeårige rival.

- Det vet ikke jeg noe om. Han pleier å kjøre fort i spurter og ikke bry seg så mye, men dette er en konkurranse. Jeg fikk en andreplass og er fornøyd med det. Jeg fikk bonussekunder og det er flere dager igjen, bemerker Boasson Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Torgeir Strandberg

Kristoff har vært kjent som en uryddig spurter, og dette er ikke første gang at han har kommet i fokus etter kontroversielle spurter.

Mark Cavendish har blant annet langet ut mot stavangergutten tidligere.

Alltid sympatiske Boasson Hagen ville ikke være med på noen ordkrig mot Kristoff.

- Jeg skal ikke beskylde han for noen ting. Det er en spurt, med mye svinger og vått. Da kan det bli vått og farlig. Det er sånn det blir når det er vått, vi driver med en utendørsidrett, understreker Boasson Hagen.

Dermed er det neppe noe ondt blod mellom de to, dagen før nasjonaldagen og Boasson Hagens 26. bursdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.