*Nettavisen* Sport.

Edvald jakter ny triumf

Edvald Boasson Hagen (Sky) og Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Etappen i dag ser veldig fin ut, innrømmer nordmannen.

09.07.11 13:32

AIGURANDE/OSLO (procycling.no): Team Sky var i himmelen etter at Edvald Boasson Hagen tok lagets første etappeseier i Tour de France noensinne på den 6. etappen.

Men i sykkelsport er veien fra topp til bunn utrolig kort. For da Bradley Wiggins veltet dagen etter Sky-lagets triumf, ble planene drastisk endret for det britiske storlaget.

Hovedmålet deres var nemlig å kjøre Wiggins til en fin sammenlagt plassering. Nå er planene endret og en ung colombianer er deres nye sammenlagthåp.

Får en friere roll
- Vi kommer til å kjøre for Rigoberto (Uran) i sammendraget. Han har fortsatt muligheten til å klare å ta en topp 10-plassering, kunne Boasson Hagen fortelle procycling.no

- Gjør det at du må jobbe for Rigoberto, siden du i utgangspunktet var en av Wiggins viktigste hjelpere?

- Det har vi ikke snakket så mye om. Rigoberto vil få en skjermet rolle i laget, men jeg står også friere.

Dermed har nordmannen fått grønt lys til å jakte flere triumfer i Frankrike. Og selv om han ikke har sett seg ut noen spesifikke etapper, øyner han mulighet til en seier allerede på lørdag.

- Etappen i dag ser veldig fin ut.

Tøff avslutning
Boasson Hagen tror også at vi får se et langt mer offensivt Sky-lag nå som Wiggins er ute av rittet, og avslører hva taktikken deres blir på den 8. etappen, nå som de må klare seg uten sin kaptein.

- Vi skal gjøre så godt vi kan ut fra situasjonen. Vi skal prøve å komme oss i brudd og alle skal få sin sjanse. Jeg, Geraint (Thomas) og Rigoberto (Uran) skal sitte igjen litt, og vente i tilfelle bruddet blir kjørt inn mot slutten.

Men selv om laget trolig må se langt etter en god sammenlagtplassering legger ikke sportsdirektør Sean Yates press på Boasson Hagen.

- Vi legger ikke press på rytterne våre, det klarer de fint selv. Edvald har vunnet en etappe allerede, og det var godt for ham. Det dukker helt sikkert opp nye muligheter senere i rittet, sier Yates til procycling.no.

Etappen avsluttes opp en tredjekategoristigning, og i tilleg skal syklistene opp en andrekategoristigning med 25 kilometer igjen til mål. De store spurtkanonene vil trolig falle av der, så gjenstår det å se om Boasson Hagen klarer å bite seg fast og kjempe om sin andre Tour de France-seier.

PS: procycling.no følger selvsagt dagens etappe LIVE :

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (9. juli) :

Hvilken danske har vunnet en etappe til Super-Besse?

1) Bjarne Riis 2) Claus Michael Møller 3) Rolf Sørensen

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.nos sykkeljakke.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.