Fredag presenteres Edvald Boasson Hagen og de 197 andre rytterne som sykler Spania rundt som begynner på lørdag.

- Det skal bli fint å kjøre ritt igjen. Jeg har trent bra i noen uker og føler at jeg er i greit slag, sier Boasson Hagen til procycling.no like før lagpresentasjonen.

Frykter ikke fjellene
Årets tøffe løypeprofil skremmer ikke den eneste norske deltakeren, som forteller at Sergio Henao er Sky Procyclings håp for sammendraget.

Les også: Spektakulær klatrefest i vueltaen

- Jeg har ikke tenkt noe særlig på at det er mye fjell i rittet. Jeg tar det litt som det kommer og må se det an dag for dag.

- Frykter du starten på rittet med lagtempo og fjelletappe på de to første dagene?

- Nei, det blir bra. Selvsagt er det veldig hardt, men jeg synes lagtempo er gøy. Vi sykler det ikke så ofte, men lørdag får vi muligheten til å kjøre bra sammen, forklarer 26-åringen.

Samtidig som Sky Procycling har sammenlagtambisjoner med colombianske Henao, vil også lagkameratene få friere roller enn tilskuerne så Chris Froomes hjelperyttere ha i årets Tour de France.

Les også: Froome knuste alle: - Dette er en drøm

Garantert muligheter for etappeseier
Boasson Hagen forteller at han vil få muligheter til å gå for en etappeseier utover i rittet.

- Jeg er garantert muligheter til å gå for seier. Da ønsker jeg å kjempe i toppen. Om det blir brudd eller massespurt avhenger av situasjonen, men det ville vært moro å forsøke seg i et brudd i tillegg til å gi alt i spurtene på noen av de enklere etappene, sier nordmannen.

- Jeg har ikke planlagt å bryte
Etter at 26-åringen veltet ut av årets Tour de France og fikk konstatert brudd i skulderen, ble verdensmesterskapet et naturlig mål for ham.

Les også: Dette er Edvalds VM-fordel

Lysluggen slapp operasjon og var raskt tilbake i trening. Det gjorde retur til konkurransesykling i vueltaen mulig. Nå er lysluggens konsentrasjon på det som skal skje de neste tre ukene i Spania, og ikke VM i Firenze.

- Jeg har ikke planlagt å bryte rittet med tanke på formen til verdensmesterskapet. Jeg får se hvordan jeg føler meg etter hvert, men planen er å fullføre og bidra for laget fra første etappe til og med Madrid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ønsker ikke ledertrøya
Det britiske laget er vanligvis sterke på lagtempo, og i så måte passer lørdagens åpningsetappe mannskapet ypperlig.

Den er 27 kilometer lang og sykles i provinsen Pontevedra.

- Den røde ledertrøya er ikke noe mål for oss. Vi skal prøve å få den på Henaos skuldrer senere i rittet, men tar vi den allerede på lørdag blir det mye jobbing for oss andre. Vi fokuserer på å kjøre billigst mulig i den første delen av rittet.

Første lag til å starte Spania rundt ruller ned startrampen lørdag klokka 20:12. Et par timer senere vil årets første sammenlagtleder i Spania rundt være klar.