Gå til sidens hovedinnhold

Edvald-kompis: - Det er til å le av

Greaint Thomas synes Paul Kimmage stilte dumme spørsmål om Boasson Hagen.

PORTO VECCHIO/OSLO (procycling.no): Ingen dag i Tour de France er kjedelig.

Det skjer noe hver eneste dag, også når du minst aner det.

Under Team Skys pressetreff torsdag var det sykkeljournalisten Paul Kimmage som satte dagsordenen.

Kimmage mener at Edvald Boasson Hagen har stagnert som sykkelrytter og ikke levert varene som han skulle.

Den tidligere proffsyklisten fra Irland er mest kjent for å være den første som omtalte dopingproblemen i sporten, og har siden var knallhard i sin journalistikk.

Les også: Han mener Edvald har stagnert

Lagkamerat støtter Edvald
I forbindelse med lagpresentasjonen torsdag, snakket procycling.no med Geraint Thomas om det som skjedde på presstreffet litt tidligere.

- Man kan bare le av det. Det var et litt dumt spørsmål. Jeg synes det var en overreaksjon. Edvald var topp ti i UCI-rankingen i fjor, og hvis han ikke var det så var han rett utenfor. Han er et stort talent og han er ingen skuffelse på noen måte, sier Geraint Thomas til procycling.no.

Waliseren synes ikke det er rettferdig å se på nordmannen som en sammenlagtrytter.

- Det er litt forskjell på å være sammenlagtrytter. Edvald har funnet sin nisje og vinner mange ritt. Det er det han gjør og holder seg til det, jeg ser ingen problemer med det. Det finnes ingen Eddy Merckx i dag, man må finne et eget område å vinne ritt, forklarer 27-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arvesen forstår Kimmage
Kurt Asle Arvesen jobber tett med Edvald Boasson Hagen som coach i Team Sky.

Mens 26-åringen og resten av Skys Tour de France-ryttere er på Korsika, nyter Arvesen en velfortjent ferie på hytta i Eresfjord.

Da procycling.no slo på tråden lot han seg ikke sjokkere av Paul Kimmages opptrinn på pressekonferansen, hvor han lurte på hvor det var blitt av talentet Boasson Hagen.

- Nei, jeg er ikke overrasket. Jeg kjenner jo litt til han og har lest litt av det han sier, forteller Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Les også: - Sky har matchet Edvald feil

Sammenligner ikke seg selv med Merckx
Samtidig mener han bildet er langt mer nyansert.

- Edvald har ikke gått ut og sammenlignet seg selv med Eddy. Det er det media og andre som gjør. Å kopiere Eddie Mercks er umulig. Det er ingen av oss rundt Edvald som sammenligner ham med Merckx, sier Arvesen.

Lysluggen fra Rudsbygd har levert varene på sykkelsetet fra dag én etter at han ble proff i 2008.

- Edvald kom stormende inn i sykkelverden og vant spurter og store løp med en gang. Han ble den superstjernen han skulle bli. Han er skikkelig god, og det er han fremdeles. Han er en stjerne i den kategorien som han slo gjennom i, bemerker Arvesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En mer markert rytter
Etter hvert som Boasson Hagen har etablert seg i proffeltet har han også blitt en markert mann. I 2009 vant han semiklassikeren Gent-Wevelgem fra et tomannsbrudd med hviterusseren Alexander Kuschynski.

Det hadde han aldri fått lov til i dag, mener Arvesen.

- Før var ikke folk oppmerksomme på Edvald, nå passer alle på ham. Edvald er i toppen i de løpene han satser på, bortsett fra de lengste klassikerne, forklarer Arvesen.

På toppen av dette kjører Boasson Hagen på et av verdens desidert beste sykkellag. Det gjør at mulighetene begrenses.

Sliter hver eneste vinter
Sykkelryttere er noen pussige mennesker. Enkelte ser ut til å komme i form på en bestemt tid av året, uansett hva som skjer.

Edvald er i form på sommeren, samtidig som han også har hatt problemer hver eneste vinter de siste årene.

- Det har ikke vært ideelt Det har vært noen akilleser, bokstavelig talt, hver vinter. Det har vært hemmende for utviklingen. I vinter hadde han skikkelig troa, med tidlig sykkeltrening og bare to turer på langrennsski. Han hadde syklet mye flere kilometer enn de som bor sørpå, sier Arvesen.

På tross av dette har resultatene i vårklassikerne uteblitt.

- Det er mye tilfeldigheter, men han burde hatt bedre resultater. Man kommer i form uansett hva du gjør. Man kommer i form samme periode hvert år uansett. Edvald kommer i form i juli, konkluderer han.

Kommentarer til denne saken