Gå til sidens hovedinnhold

Edvald-kompis med forklaringsproblem

Trenger eksperthjelp for å forklare høye blodverdier.

Team Sky bekrefter på sin nettside onsdag at Sergio Henao er tatt ut av lagets rittprogram i minst åtte uker. Grunnen er mistenkelige blodverdier.

Det er verdiene i tester gjort utenfor konkurranse som har vakt mistanker.

26-åringen, som kommer fra Colombia, er født i Rionegro som ligger 2000 meter over havet og dette kan ha noe med de høye verdiene å gjøre.

Henao reiste tilbake til hjemlandet i oktober i fjor. Han både bor og trener i Rionegro-regionen utenfor konkurransesongen og testes jevnlig der.

- Sergio ble født i fjellene og drar tilbake dit på vinteren for å trene. Vi har sett nærmere på dette for å finne en forklaring, men vår forståelse for dette er begrenset på grunn av manglende forskning på «høydeinnfødte» som Sergio, sier Team Sky-sjef Dave Brailsford til lagets hjemmeside.

Brailsford forteller at Team Sky har kontaktet relevante myndigheter som det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og syklingens antidoping organisasjon (CADF) og fortalt om funnene i testene. Håpet er at andre eksperter på området kan bidra med innsikt rundt de mistenkelige testresultatene.

- Vi jobber med å få en bedre oversikt over profilene hans og hans fysiologi. Vi ønsker å gjøre det rette og være rettferdige. Det er viktig at vi ikke trekker forhastede konklusjoner i denne saken, sier Brailsford om saken.

26-åringen kom til Team Sky i 2012.

Kommentarer til denne saken