*Nettavisen* Sport.

Edvald møtte TV-kjendis før tourstart

FIKK MØTE EDVALD: Edvald Boasson Hagen svarte villig vekk på spørsmål han normalt ikke får slengt mot seg i møtet med sykkelpressen. Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

- Hva gjør dere inne på bussen, egentlig? ble Sky-profilen spurt.

07.07.12 14:05

ÈPERNAY (procycling.no): Via en innsmuglet lapp på Edvalds sete i Sky-bussen, ordnet procycling.no et møte mellom Edvald Boasson Hagen og Sigurd Sollien (mosjonistblogger, P4-reporter og TV-fjes) i Frankrike.

De to har møttes ved uformelle anledninger tidligere, men nå er Sollien utsendt som utegående reporter for radiokanalen P4:

- Får du ofte lapper inn på bussen, Edvald?

- Det er vel ikke så ofte. Det er vel vanligere at man bruker mobiltelefon, svarte en smørblid Edvald Boasson Hagen ved starten av den 6. Tour de France-etappen.

Vasser i Champagne
Épernay er viden kjent for byens enorme champagneproduksjon. Vår sjåfør fortalte oss at det i byen finnes 110 kilometer underjordiske ganger som lagrer opp mot 200 millioner flasker av den ettertraktede varen.

Sigurd tok et glass sammen med Dag Otto Lauritzen, før han troppet opp ved Sky-bussen for å gjøre et ærlig dagsverk som journalist.

Mens vi ventet i journalistflokken tok Sollien tak i Sky-general Dave Brailsford for å høre hans refleksjoner foran dagens etappe:

- Det er kanskje Edvalds siste sjanse i dag? spurte Sigurd kjekt.

- For å være ærlig; denne etappen passer den nok bedre for Mark Cavendish, svarer briten.

- Mark først i dag, altså?

- Ja, jeg tror det.

- Og Edvald på andreplass?

- Ja, ja, ja, svarte Brailsford og hastet videre til en belgisk TV-stasjon.

Endelig kom Edvald
Men det var den flotte ambassadøren for Rudsbygd nord for Lillehammer vi sto og ventet på. Iført den norske mestertrøyen kom Edvald bort og slo av en god prat med den utsendte stuntreporteren fra P4.

- Har dere TV der inne, eller? undret Sigurd.

- Ja, vi har mange TV’er og dataer og alt. Vi ser litt på opptak av etappen om ettermiddagen. Det er god avslapping og gode stoler, svarte Boasson Hagen.

- Når dere sitter inne i bussen, hva gjør dere da?

- Vi går igjennom etappene. Vi ser på hva som skjer av spurter og bakker underveis. Så er det bare å slappe av og forberede oss på best mulig måte. Sitte og vente på at etappen skal starte. Man går ikke ut før man må, fortalte han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Deretter tok han farvel og gjorde seg klar til nok et dagsverk på sykkelen.

I kaoset som oppsto klarte Sollien å slette råmaterialet til radioinnslaget han hadde tenkt å lage. Da var gode råd dyre, men redningen ble iPhonen til en god kollega.

Trøbbel ble det også den tidligere «Skal vi danse»-deltakeren troppet opp på pressesenteret i Rouen. Da viste det seg nemlig at 46-åringen var akkreditert til Tour de France à la voile.

Det er ikke et sykkelritt, men en seilregatta som også arrangeres av ASO.

Fortsettelse følger på bloggen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.